torsdag, oktober 16, 2008

Det var Mohamed Moummou !


Den "svenske" terroristen "Abu Qaswara" visar sig
vara en gammal bekant. Som vanligt är det en figur
som använt Sverige som bas och inkomstkälla under
många års islamistisk terrorverksamhet.
Den utmärkta Fria Nyheter har mera information
om hans aktiviteter här och i utlandet.
***

“Svensken” Abu Qaswara i svenska medier (alternativt Abu Qaswarah, även kallad Abu Sara, han har använt ännu fler “täcknamn”), mer sannolikt Mohamed Moumou (arabiska: محمد مومو‎) dödades den 5 oktober i strider i Mosul, Irak.

I den svenska folkbokföringen stavas namnet Mohammed Moummou och han har svenskt personnummer 19650730-2732. Han står som folkbokförd Haninge.

Han var involverad i strid med amerikanska styrkor (Task Force 88) som invaderade ett huvudkvarter för terrorister, han träffades och detonerade en “självmordsväst”. I samband med explosionen dödades också tre kvinnor och tre barn förutom några andra terrorister.

Mohammed Moummou (”Abu Qaswara“) var född i Marocko och beskrivs av USA som näst högste man (efter Abu Ayyub al-Masri, som även uppträder som Abu Hamza al-Muhajair) inom al-Qaida i Irak och ledare för gruppen i de norra delarna av landet.

Erhöll svenskt medborgarskap, gifte sig och har familj

Mohammed Moummou kom till Sverige via Frankrike i mitten av 1980-talet, blev svensk medborgare 1993 och bodde i Sverige till 2006. I maj 2006 reste han till Irak och sedan dess har han inte återvänt till Sverige. Förutom medborgarskap i Sverige hade han också medborgarskap i Marocko.

Under sin tid i Sverige träffade Mohammed Moummou en svensk kvinna, född 1965 i en liten ort i Sverige. Svenskan konverterade till islam, paret gifte sig och har tillsammans vårdnaden om fem barn. Den yngsta är född i början av 2000-talet. Frun och barnen är folkbokförda på den adress Haninge där mannen senast bodde. Mohammed Moummou har bland annat drivit en egen firma, Moummou’s Import & Export vars huvudsakliga verksamhet uppgivits vara import av hantverk, skor och kläder.

Det är oklart om Mohammed Moummous fru och barn fortfarande befinner sig i Sverige (det föreligger uppgifter om att de bor utomlands). Frun har under olika perioder på 2000-talet bott i både Pakistan och Afghanistan.

***

Läs mera i Fria Nyheter

****

Se vad Jihad skrivet

om honom tidigare