torsdag, december 14, 2017

Danskfödd arab utvisas för terrorism - från Danmark

 
 
En danskfödd arab som varit legosoldat i Kalifatet
döms till fem års fängelse för terrorbrott och
utvisas till föräldrarnas hemland Algeriet.
Den danska domstolen konstaterar att han saknar
all verklig anknytning till Danmark, är dåligt integrerad
och bl a saknar känsla för demokrati.
 
En julkaramell att suga på för Migrationsverket,
Miljöpartiet, Expo och alla protestgrupper
mot utvisningar....
 
Även ett litet tips till Göteborgs tingsrätt
när de ska döma
Feras Alnadim och Khaled Swies, som sitter
häktade för mordbranden mot Synagogan....
 
(baserat på The Local i Danmark):
 
ISLAM. Anis Laraba har algeriska rötter men är född och uppvuxen i Danmark. Han var en 18-årig gymnasieelev när han åkte till Syrien år 2013 och gick med i den väpnade muslimska terrorgruppen Kalifatet ISIS.
 
Anis Laraba har deltagit i strid på ISIS sida och därmed brutit mot den danska terrorlagar. 22-åringen dömdes nyligen till fem års fängelse för detta och nu har även arabens  danska pass beslagtagits av de danska myndigheterna, skriver The Local.
 
Den nu 22-årige mannen reste till Syrien 2013, då han var 18 år gammal. Där stannade han i nio månader, innan han förmådde sin mor att köpa en returbiljett till Danmark åt honom. På plats i Syren anslöt han sig till IS, för vilka han bevisligen vapentränade och deltog i väpnade strider. Därmed bröt han mot dansk terrorlagstiftning. Nyligen dömdes han av rätten i Glostrup till fem års fängelse för sina brott.

Det hårda straffet motiverades av rätten med den relativt långa tid 22-åringen spenderade i Syrien, och det faktum att han själv deltog i stridigheter.
Tidigare har en kamrat, Enes Cifti, till Laraba  dömts för liknande brott då han i samma syfte reste tillsammans med 22-åringen. Även Ciftis pass beslagtogs även av myndigheterna.

Anis Laraba är född och uppvuxen i Danmark, men anses ha förverkat sin rätt att leva i landet. Han har släkt i Algeriet, och hade när han greps just antagits till en islamisk skola i den Saudiarabiska staden Medina.
Rätten gör bedömningen att Larabas framtid ligger i ett annat land än Danmark. Detta trots att 22-åringens föräldrar och syskon bor i Danmark.
– Han är dåligt integrerad och saknar känsla för demokrati, sa åklagare Natalja Fryd Lindberg under rättegången mot 22-åringen, enligt The Local.

Dessutom ska 22-åringen vara knuten till en ökänd salafistgrupp vid namn Kaldet til Islam som varit/är inblandad i shariagängems terror-
verksamhet i Köpenhamnsområdet.