tisdag, december 05, 2017

Chefsåklagare: Rinkeby krigszon....

 
 
 
En ledande åklagare vågar tala klartext...
 
Situationen i Stockholmsförorten Rinkeby är så allvarlig att den kan jämföras med en krigszon.
Det menar Lise Tamm, som från årsskiftet tillträder som chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som arbetar mot den organiserade brottsligheten i Sverige.

Och idéer för att lösa problemen kan hämtas från konfliktlösningar i till exempel Colombia och El Salvador, det säger Lise Tham till Studio Ett.
Rinkeby är nästan som en krigszon. När polisen arbetar där jobbar de som försvaret skulle ha gjort, säger hon och fortsätter:
– Och då tänkte jag: Hur har de gjort i Colombia när man avväpnat Farc-gerillan, hur har man gjort i El Salvador när kriget tog slut? Hur har man gjort i andra delar av världen där man har haft sådana här väldigt stora problem i många, många år? Finns det någon lösning, man måste tänka utanför boxen.

Vad chefsåklagaren säger är egentligen: Använd militär för att bekämpa den  grova och välbeväpnade brottsligheten. Det är väl "utanför boxen".
 
 
Läget i Rinkeby kan ju jämföras med t ex Malmö (minst femtio skjutningar, varav sju gangstermord hittills i år...). En poliskår med närmast obefintlig och inkompetent ledning, som håller på att säcka ihop.

Kombinationen av snabbt ökande organiserad brottslighet och islamiseringen håller på att knäcka det svenska samhället.

 
Eftersom en stor del av brottsligheten utövas av shariagäng finns det ju ett direkt sammanhang, som politiker och polis hittills försökt mörka.
Men lär t ex av Danmark. De rutschar ju en bit före oss i den slutande backen
och har insett shariagängens destruktiva roll.
Danska polisen konstaterade redan 2013 att det fanns 1.900 medlemmar i shariagängen. D v s 1.900 välbeväpnade kriminella islamister. Tyvärr tyder inget på att antalet minskat sedan dess.
Och nu har de spritt sig till i varje fall Sydsverige...