tisdag, juli 27, 2010

Får även judar bo på Nørrebro ?

Nørrebro är den mest islamiserade
stadsdelen i Köpenhamn. Det ger
vissa speciella problem, både för
de boende och för tillfälliga besökare.
Judar är ett populärt och vanligt
mål för islamisterna.
Och liksom i exempelvis Malmö
får offren besked om att det är
deras närvaro som "provocerar
ungdomarna."
***
I Danmark finns det politiker
som reagerar....
Pia Kjærsgaard ägnar sitt
senaste veckobrev åt frågan.
(Översättning: I Mitt Sverige)
***
Varje gång det pratas om på de många problemen på Nørrebro, gängvåld, skottlossningar, och andra trakasserier av folk, blir man undervisad i höga brösttoner om att den köpenhamska stadsdelen är en av de mest toleranta och öppnaste i hela Danmark. Här finns det plats för alla att röra sig fritt och vara sig själva. Det vore synd att säga att detta stämmer överens med mina egna erfarenheter av stadsdelen. Så antingen måste detta vara tal om politiskt korrekt önsketänkande eller en okuvlig självbevarelsedrift bland delar av stadsdelens befolkning.

Den rosenröda bilden av Nørrebro stämmer inte heller överens med den erfarenhet som de judar som bor där har. I Jyllands-Posten Søndag, kan flera judar i artikeln ”Davidstjernen er bandlyst på Nørrebro” berätta om våld och överfall. Om att bli spottad på och hotad. Inte av kristna - för i så fall hade man för längesen gjort något åt problemet - men av unga muslimer. ”Du skal dø, fucking jøde”, fick Søren från Roskilde till exempel höra på en klubb på Nørrebro.

Och fast han blev överöst av slag och sparkar, så förklarade polisen för honom, att han själv var skuld i det som skett, eftersom han bar en judestjärna i en invandrarmiljö. I artikeln visas på flera liknade exempel, och gemensamt för dem alla är, att judar inte tolereras i det annars så toleranta Nørrebro. Det är helt okay att jaga judar. Ingen går i bräschen för dem - inte heller den danska vänstern, som hatar Israels existens. Vänsterflygelns tystnad är mycket talande, för det är från dem som anklagelser om rasism och främlingsfientlighet vanligtvis flyger genom luften. Men främlingshat är uppenbarligen helt okay - så länge det är främlingar som hatar...


En liknade utveckling gör sig gällande i resten av Europa och särskilt på de ställen där den muslimska invandringen har varit massiv. Judarna flyr från Malmö, där de svenska myndigheterna inte lyfter ett finger för att skydda dem. Och judarna flyr från Antwerpen i Belgien, där de i århundranden har drivit handel.

Judarna blir inte längre fördrivna av de infödda, så som det tidigare skedde under fruktansvärda förföljelser. Nej, de blir fördrivna av "de nya europerna" med muslimsk bakgrund.


Från vänsterflygeln får man som sedvanligt de undanglidande svaren, att de muslimska frustrationerna är förståeliga på bakgrund av konflikten i mellanöstern. Därmed sätter vänsterflygeln inte endast likhetstecken mellan judar som bor här och staten Israels politik, utan nervärderar samtidigt muslimers förmånga till att kunna skilja rätt från fel. Vänsterflygels bagatelliseringar är således antingen ett uttryck för en omvänd rasism i stil med "vi kan inte kräva det samma av muslimer som av oss själva" - alltid blir man mött med det evinnerliga "men man måste ju förstå".


Nej, nej, nej och åter nej! Jag vägrar att "förstå" intolerans och hat. Jag tänker inte finna mig i, att vissa delar av Danmark utvecklar sig till ett stängt område för människor med andra religioner, sexuell orientering eller för sakens skull politisk hemvist. Danmark är ett av de mest toleranta och öppna samhällena i hela världen. Men just nu är vi på väg att låta det hela gå över styr.


Nørrebro, Vollsmose, Gellerupplanen, Tåstrupgård och många andra muslimska paralellsamhällen är i dag helt stängda områden för till exempel judar. Om de ändå rör sig i dessa områden, så får de "skylla sig själva".


Men jag känner själv till denna förklaring - och ursäkt för - våldsamma överfall i detalj. Då jag själv blev överfallen och jagad på Nørrebro 1998 och var tvungen att söka tillflykt i en bank, vad det flera som påståd att jag utsatte mig för detta som ett led i en politisk kampanj.(.......)

Läs hela veckobrevet

****

Läs också

Utbrett judehat bland muslimska invandrare i Danmark

*

******

Den vackra staden Odense, H C Andersens
födelsestad,har fått rykte om sig som ett centrum
för islamism och antisemitism de senaste åren.
Islamistiska ligor styr stadsdelen Vollsmose
härjar, rabbiner överfalls på gatorna och
nyårsafton 2008 sköts två israeler ned i stadens
stora shoppingcentrum Rosengaard.
Danmarks överrabbin avråder judiska
föräldrar från att placera sina barn i stadens
skolor p g a det höga antalet araber....
Det låter nästan som Sveriges Gaza, Malmö....