fredag, februari 15, 2008

"Ni förstör vår stadsdel, försvinn !"

Några klipp ur dagens danska tidningar:
Politi og brandvæsen over hele landet har
natten igennem kæmpet for at slukke omkring
110 påsatte brande. En skole i Gladsaxe er
næsten nedbrændt, og i København fremstilles
seks unge i grundlovsforhør.
(J-P)
***
På Stengade går en JP-fotograf tæt på for at tage billeder af en konfrontation mellem en gammel nørrebroer og en meget ung indvandrer.

»I ødelægger vores bydel, forsvind,« råber den gamle til drengen.

Sparket i hovedet

Pludselig skifter scenen, og alle glemmer den gamle.

En hætteklædt andengenerationsindvandrer springer frem og sparker fotografen brutalt i hovedet. Han falder hårdt ned i asfalten, men holder krampagtigt fast på sit kamera. Brillerne ryger hen ad fortovet. Han forsøger at rejse sig, forsvare sig, men bliver sparket, igen og igen. På kroppen og i hovedet.

»Du er færdig med at dække Nørrebro,« blive der råbt.

Voldsmanden og hans supportere stikker af. Fotografen kommer på benene og tumler væk. Gemmer sig i en 7-Eleven med masser af trygt neonlys. Han ringer 112, blodet løber ned af ansigtet. Han tørrer sig med papirservietter fra kaffeautomaten. Hollændervognene dukker op på Stengade med blå lys og sirener. Men alle er væk. Ingen vil tage ansvar for noget. En hjemløs mumler, at det sikkert var civilklædte betjente, der sparkede.

En stor brandbil rykker ind under massiv politibeskyttelse. Et par brandfolk ruller slanger ud. De slukker branden, der har fat i et cykelskur, meget hurtigt, og forsvinder igen. Der lugter af brændt plastik.

(Nyhedsavisen)

***
Danmark holder vejret før fredagsbøn
(BT)
***
(Berlingske)
***
(Berlingske)

Jihad i Malmö
stödde Jyllands-Posten
då som nu:
Se alla M-teckningarna