tisdag, februari 19, 2008

Anti-demokratiska Alliansen upprör danskarna

Danske politikere tager skarpt afstand fra, at talsmanden for Islamisk Trossamfund, Kassem Ahmad, deltog i en Hizb ut-Tahrir demonstration, hvor der blev lovet hævn mod danske politikere.

Da den ekstreme muslimske organisation Hizb ut-Tahrir i fredags arrangerede en demonstration i København, gik Kassem Ahmad i forreste række.

Kassem Ahmad er talsmand for Islamisk Trossamfund, og det vækker undren og forargelse blandt danske politikere, at han gik i spidsen for demonstrationen arrangeret af en organisation, der har som mål at omstyrte det danske demokrati og indføre de muslimske sharia-love i Danmark.

Opfordrede til dialog

Talsmanden for Islamisk Trossamfund udsendte ellers en pressemeddelelse tidligere på ugen, hvori han opfordrede til dialog i kølvandet på anholdelsen af tre personer, der var mistænkt for at ville dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Kassem Ahmad opfordrede til ikke at komme mere »benzin på bålet«, og han beskrev, hvordan der var »brug for, at vi kan samles på et fælles værdigrundlag«, og han ville »støtte ethvert tiltag i kampen imod radikalisering og ekstremisme i enhver henseende«.

»Vi har en udstrakt hånd til det danske samfund for at indgå dialog i forståelse og respekt for hinanden,« skrev Kassem Ahmad

Tre dage senere gik Kassem Ahmad side om side med lederen af Hizb ut-Tahrir, Fadi Abdullatif, i demonstration gennem Københavns gader. En af talerne ved demonstrationen, Khalid Amin, udstedte en direkte trussel mod det danske samfund med ordene:

»Endnu engang har utallige danske medier valgt at udvise deres had over for vores profet. Endnu engang forventes det af os, at vi ydmygt og stiltiende skal acceptere hån og latterliggørelse af vores elskede og beærede profet Muhammed. Hvor vover de at træde på vores værdier? Hvor vover de at fremstille vores beærede sendebud som terrorist, når Vesten selv kun har bidraget til drab og elendighed rundt omkring i verden? Hvor vover de at udfordre over en milliard muslimer verden over? Tror de, at vi vil glemme? Tror de, at vi har glemt? Vi har ikke glemt, og vil aldrig glemme. Regeringen bør vide, at den intet har set i forhold til muslimernes potentiale. Og hvis reaktionerne sidste gang var ved at give dem nervesammenbrud, så skal de bare afvente, at muslimerne genopretter Khilafah og forener hele den islamiske verden under sit banner. Vesten bør vide, at muslimerne er ved at fravriste deres politiske vilje fra dem og den dag, kære muslimer, vil der bliver gjort regnskab for alt det, vi ikke har glemt.«

Mera i Jyllands-Posten


Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mener, at Kassem Ahmads deltagelse i demonstrationen må give anledning til dybe overvejelser i Islamisk Trossamfund.

”Det er selvfølgelig stærkt problematisk, at en fremtrædende repræsentant for Islamisk Trossamfund deltager i en demonstration, der signalerer opbakning til en antidemokratisk organisation som Hizb ut-Tahrir,” sagde Anders Fogh Rasmussen tirsdag på sit ugentlige pressemøde.

*****

T o m Villy Sövndal, partiledare för SF, den största kommunistiska sekten i Danmark
har reagerat kraftigt:

Søvndal om Hizb-ut-Tahrir: Fladpandede og åndsformørkede

Hvis de er så fladpandede, at de virkelig ønsker kalifatet og sharia indført, skulle de hellere rejse til Iran eller Saudi-Arabien, skriver SF's formand om den yderligtgående muslimske organisation.

"Hizb-ut-Tahrir er ikke alene galt afmarcheret – de er simpelthen kommet til det forkerte land. De har intet at gøre i Danmark, og de vil ikke opnå det, de stræber efter," skriver Villy Søvndal i dag i sin blog og fortsætter:

"Der er lande i verden, som er meget tættere på disse tossers våde drøm. Så hvis ønsket er kalifat eller sharia – så er potentialet meget, meget større i f.eks Iran eller i Saudi-Arabien. Så herfra en klar opfordring: I må videre – og det kan kun gå for langsomt!"