tisdag, februari 12, 2008

Mordplaner mot Muhammed-tecknarePET, danska Säpo, meddelade idag
att de gripit en marockan och två
tunisier som planerade mörda en av
tecknarna bakom Jyllands-Postens
Enligt Ekstra Bladet var det Kurt
Westergaard som skulle mördas.
***
PET:s pressmeddelande

”PET har i nat kl. 4.30 gennemført en politioperation i Århus-området i samarbejde med Østjyllands Politi. Formålet med indsatsen har været at forhindre et terrorrelateret drab på en af tegnerne bag de Muhammed-tegninger, som Jyllands Posten offentliggjorde den 30. september 2005. Indsatsen er sket på baggrund af længere tids overvågning.

PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet. Nattens indsats skal således først og fremmest ses som en præventiv foranstalt­ning, hvor målet er at forhindre en lovover­trædelse i at blive begået. Det skal i den forbindelse understreges, at det er en af PET’s primære opgaver at modvirke og forhindre terror­hand­ling­er og andre sikkerhedsmæssige trusler.

Som led i operationen har PET bl.a. anholdt en 40-årig dansk statsborger af marokkansk oprindelse.

Den anholdte er sigtet for forsøg på overtrædelse af straffe­lovens § 114 om terrorisme. Da PET har valgt at skride ind i en tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af et terrorrelateret drab, er det imidlertid PET’s forventning, at den pågældende vil blive løsladt efter afhøring, medmindre der fremkommer yderligere oplysninger, som giver grundlag for at fortsætte efterforskningen og eventuelt søge den pågældende varetægtsfængslet.

Den pågældende danske statsborger vil efter sin eventuelle løsladelse fortsat være genstand for PET’s interesse.

Som led i indsatsen i Århus i nat har PET ligeledes anholdt to tunesiske statsborgere.

For begge de to tuneseres vedkommende er der efter udlændingeloven truffet bestemmelse om udvisning, da de må anses for en fare for statens sikkerhed.

De to tunesere er indtil videre frihedsberøvet efter udlændingeloven med henblik på udsendelse af Danmark.

Den konkrete sag har ikke givet anledning til at ændre den generelle trusselsvurdering i forhold til Danmark.”

***************************

Se Ekstra Bladet

Se Jyllands-Posten