fredag, maj 06, 2022

Kriminell islamist äntligen bakom galler

 Sedan Sovjetrysslands överfall på Ukraina har bloggen helt ägnats åt kampen där. Vårt försök att samla alla seriösa lägesrapporter från Ukraina varje dag har uppenbarligen varit mycket uppskattade av läsarna.

Det har ju tyvärr inneburit att andra viktiga nyheter fått vänta. Tänker dock stoppa in en och annan "icke-ukrainsk" nyhet emellanåt. Provar med några viktiga nyheter från islamistfronten idag.


Samtiden: Polisen har identifierat över 130 personer som deltagit i påskupploppen runt om i landet. Av dem är i nuläget 87 misstänkta för brott, varav tio är frihetsberövade.

Detta rapporterar polisen på sin hemsida. Enligt polisens nationella kommenderingschef Jonas Hysing kan ytterligare 200–300 personer komma att identifieras och lagföras. Försök till dråp, grovt sabotage mot blåljusverksamhet och grovt våldsamt upplopp är några av brottsrubriceringarna.

Över 2 000 filmer och bilder skickades in till polisens tipsfunktion som upprättades under påskhelgen.

  

*******

Årets Ramadan (muhammedanernas särskilda terrormånad) har varit ovanligt blodig i Det Heliga Landet. Den inföll i år samtidigt med judiska Pesach och den kristna Påsken. Det har handlat om många enskilda terrordåd med kniv, yxa  eller skjutvapen mot civila israeler. Senast igår mördades tre judar i en park i staden Elad. Mördarna är redan identifierade och efterspanas nu. Har ingen totalsiffra på ramadans terrordåd i år, men The Religion of Peace ger som vanligt en bra överblick över den islamistiska terrorn internationellt.

 

Äntligen bakom galler.

I Sverige fick vi en gladnyhet i veckan. Den f d moderate riksdagsmannen och ledande gestalten i Muslimska Brödraskapet Abdirizak Waberi dömdes till 4½ års fängelse för olika bedrägeribrott mot de svenska skattebetalarna.

(Ni får ha överseende med att jag inte lyckades svartpixla brottslingen....)

Se DOKU om domen.

Se Wikipedia om Waberis karriär.