måndag, maj 05, 2008

"...en specifikt svensk typ av cafémarxism"

Dick Haas skriver om det som en gång
var en aktad rikstidning - Dagens Nyheter:

Dagens Nyheter blir allt mindre. Dess utlandsbevakning är liten och otillförlitlig. Särskilt när tidningen söker ta grepp på konflikten i Mellanöstern blir man som regel lös i köttet och inte sällan direkt lögnaktig.

Konflikten mellan israelerna och palestinierna förvrider tidningens allmänna omdöme nästan som om det gällde en naturlag, och de medarbetare som satts att bevaka konflikten styrs av rädslan att avvika från det etablerade. Att vara politiskt korrekt är detsamma som att presentera lögner. I inget fall är det mera uppenbart än när tidningen skriver om den palestinsk-israeliska konflikten.

Man tycker som man gör på Dagens Nyheter, därför att många på tidningen fick sina första "lektioner" eller impulser från organ som Folket i Bild/Kulturfront eller liknande tidskrifter med samma åsikter.

Dagens Nyheter är idag språkrör för en specifikt svensk typ av cafémarxism. Man har inte civilkurage nog att erkänna faktum. Det ligger i sakens natur att tidningen skulle mista många läsare om de genomskådade var tidningen står. Så det är inte bara av politisk korrekthet som DN låtsas vara konturlös och till och med en "liberal" amöba, när man i övrigt använder gamla marxistiska så kallade grepp. Journalisterna skriver efter mallar, och följs dessa slaviskt, så har de en chans att stiga i graderna.

Läs hela artikeln