söndag, november 24, 2019

Islamistskola i dagens Sverige: Judehat, censur och bönetvångAntalet islamistiska friskolor i Sverige ökar hela tiden.
Myndigheterna beviljar glatt tillstånd till skolor som bedriver
verksamhet i strid med både svensk lag och svenska folkets
"värdegrund". Nu senast har Safirskolan (f d Vetenskapsskolan)
i Göteborg uppmärksammats eftersom den drivs av en av de
"utvisade" salafistimamerna

GP har belyst vad som sker i salafismens mörka skrymslen i
skolvärlden (klippt från Pettersons blogg):

ISLAM & SKOLAN. Censurerade läroböcker, judehat och en nuvarande rektor som pressat barn att be med orden ”Allah ser dig”. Göteborgs-Posten har talat med ett stort antal tidigare anställda på den hårt kritiserade Vetenskapsskolan. – Det största problemet med skolan är att den fortfarande står kvar, säger en av dem.Den islamska Vetenskapsskolan som nu har ändrat namn till Safirskolan är oförenlig med  svensk skollag. Det handlar exempelvis om könssegregering, censur av läroböcker och bönetvång.

– Skolan är destruktiv för barnen. Eleverna, framför allt pojkar, riskerar att hamna i helt fel miljöer, säger en person.

– De utnyttjar systemet och skattepengar men kämpar absolut inte för att de här barnen ska komma in i samhället, säger en annan.

Skolans tidigare huvudman Abdel Nasser El Nadi, som fortfarande får 250.000 kronor per månad av skolan, ses av svenska myndigheter bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet

TIDIGARE 2019-11-20. Varför stänger syltryggarna inte den muslimska Safirskolan?

ISLAM & SKOLAN. Resultaten bland eleverna på Safirskolan i Göteborg, som tidigare hette Vetenskapsskolan, ifrågasätts av andra skolledare, skriver GP. Enligt skolans egna uppgifter går 91,7 procent av eleverna ut med fullständiga betyg. På andra skolor i liknande områden är siffran mellan 20 och 30 procent.


Bild från Safirskolans hemsida.

– Man behöver inte jobba i förorten eller vara någon Einstein för att förstå att det här är orimligt, det är ganska uppenbart, säger Linnea Lindquist, rektor för Hammarkulleskolan, som anmält Safirskolan till Skolinspektionen.

Safirskolans chef och rektor Sven-Erik Berg säger sig emellertid vara säker på att betygen motsvarar deras kunskapsnivå. Skolan har även i fler andra sammanhang fått återkommande kritik.

Safirskolan, som tidigare hette Vetenskapsskolan har i åratal fått kritik för bristande undervisning, otillåtna religiösa inslag och kopplingar till extremistisk islamism. Ledaren var tidigare islamist-rektorn, Abdel Nasser El Nadi, som anklagas av Säpo för att vara ett hot mot rikets säkerhet och som fört ut många miljoner i skattepengar till utlandet. Skolan använder även återvändande IS-terrorister i undervisningen.

-Pettersson säger att det verkar som islamisterna går före barnen i syltryggarnas land.

Om eländet den muslimska Vetenskapsskolan på bloggen...

***