onsdag, maj 15, 2019

Helsingborg: Tyvärr fick jag rätt....
Knivmannen i Helsingborg har gripits av danska polisen.

Och tyvärr fick jag rätt. 
Han är nordafrikansk muslim, islamist, 
tidigare straffad...

Svenska myndigheter och medier gör vad de kan för
 att mörka fallet, men sanningen kommer ju (nästan) alltid 
ut numera. Knivdådet är en förstasidesnyhet ute i
världen och där tvekar man inte beteckna ett hatbrott
som just ett HATBROTT....

****Israelisk media: Kriminell muslim försökte knivmörda judinna i Helsingborg – med 9 knivhugg

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat, utsattes på tisdagen en styrelsemedlem ur judiska församlingen i nordvästra Skåne för ett mordförsök i centrala Helsingborg. Attacken kom en vecka efter att en imam i staden åtalats efter att ha kallat judar för ”apornas och svinens avkommor”. Enligt israelisk media är gärningspersonen en muslimsk man som är känd av polisen sedan tidigare.

LÄS MER: Judisk kvinna livshotande knivskuren på öppen gata
Attacken inträffade klockan 07.30 på morgonen och resulterade i att en kvinna i 60-årsåldern som var på väg till sitt arbete fick föras allvarligt skadad till sjukhus. Kvinnan är sekreterare i judiska församlingen och knivterrorn inträffade på gångavstånd från organisationens lokal i centrala Helsingborg.
LÄS ÄVEN: Shirley flydde från Malmö till Israel: ”Det går inte längre att leva som jude i Sverige”


Israel: Muslimsk man som är tidigare känd av polisen
Uppgifter har framkommit om den misstänkte gärningsmannen som offentliggörs i israelisk media. Mannen uppges vara i 30-årsåldern och greps natten mot onsdagen i Danmark. Enligt i24 News och uppgifter från det det israeliska utrikesministeriet är den gripne en muslimsk man som är tidigare känd av svensk polis.
LÄS ÄVEN: Antisemitisk demonstration i Malmö: ”Vi ska skjuta judarna”
Varken svensk media eller myndigheter i Sverige bekräftar denna uppgift. Polisen har velat tona ned att det skulle kunna handla om ett hatbrott. Enligt polisområdeschef Sven Holgersson känner brottsoffret och den misstänkte gärningsmannen inte varandra och han poängterar att man ser det inträffade som ”en isolerad händelse”.
– Vi pratar inte om hatbrott just nu, utan bara om försök till mord, säger Holgersson.


Svensk-Palestinska Centret kommenterarSamhällsnytt har nätgranskat den judefientliga föreningen Svensk-Palestinska centret i Helsingborg som efter gårdagens knivterror kommenterat attacken i sociala medier. Organisationen fördömer inte attacken. Istället skriver man i kombination med en svordom att det man kallar kriminella Israel inte har några mänskliga rättigheter.
Föreningen har sedan lång tid tillbaka spridit hat mot judar på Facebook. Här nedanför syns en bild som föreningen publicerat där man uttrycker åsikten att judarna ska lämna Mellanöstern så som de anlände – ”halvnakna”.


”Apornas och svinens avkommor”I augusti 2017 uppmärksammades Svensk-Palestinska Centret i Helsingborg när judiska församlingen i Helsingborg lämnade in en polisanmälan rörande hets mot folkgrupp. Enligt SVT ska den i Helsingborg verksamme imamen samir El Rifai ha omnämnt judar som ”apornas och svinens avkommor”.
LÄS ÄVEN: Flydde judehatet i Sverige – pekar ut muslimer som bakomliggande
Förra veckan åtalades El Rifai som i polisförhör uppger att han hamnade i demonstrationen av en ren slump.

Socialdemokraterna
På Svensk-Palestinska Centrets Facebook-konto delas ständigt partipolitisk information där man uppmanar följarna att rösta på Socialdemokraterna. Partiets ungdomsförbund i närliggande Malmö var nyligen i blåsväder efter att man på första maj skanderat antisemitiska ramsor.

LÄS ÄVEN: Internationell studie visar: Antisemitismen ökar mest i Sverige