onsdag, november 25, 2015

Terrorvågens tjugonde offer i Israel

På måndagen mördades den tjugonde israelen i denna omgången av den Tredje Intifadan. Här ser ni hur två arabiska tonårsflickor hugger ned en gammal man med käpp på Jaffagatan i centrala Jerusalem. Övervakningsfilmer visar hur de gått runt en lång stund på spårvagnshållplatsen och spanat efter ett tillräckligt hjälplöst offer. Sedan slår de till med knivar och saxar. Lyckligtvis finns det gott om beväpnade israeler som snabbt avlivar terroristerna.

Nyheter från Israel berättar om de senaste terrordåden:

"En person dödades och fyra skadades i fyra separata terroristattacker i Israel och på Västbanken under måndagen. Vågen av attacker inleddes vid lunchtid när två palestinska tonårsflickor, 14 respektive 16 år gamla, med saxar som huggvapen gick till attack mot en 70-årig man på Jaffa-gatan i centrala Jerusalem. Mannen mottog flera hugg i överkroppen innan tillskyndande poliser ingrep och sköt ner förövarna. Den äldre av dem avled på platsen, medan den yngre fördes till sjukhus med svåra skador. Precis som flera tidigare attacker fångades även denna attack av en övervakningskamera (varning för obehagliga bilder). 70-åringen som angreps visade sig vara en palestinier hemmahörande i Betlehem. Även han fördes till sjukhus för vård. Ytterligare en person skadades lindrigt i attacken.

En kort stund därpå skadades en israelisk tonåring lindrigt när en palestinier försökte köra på honom med en bil på norra Västbanken. Palestiniern lyckades fly från platsen. Två timmar senare gick en knivbeväpnad palestinier till attack mot israeliska soldater utanför en militärt träningsläger, också på norra Västbanken, dock utan att lyckas skada någon. Soldaterna öppnade eld och dödade förövaren. Ytterligare en timme senare inträffade ännu ett knivöverfall, denna gång strax nordväst om Jerusalem. En 18-årig soldat, Ziv Mizrachi, dödades och ytterligare en person skadades innan förövaren sköts ihjäl av soldater på platsen."

Socialdemokraternas broderparti Fatah uttalar ännu en gång sitt stöd för terrorn, som de absurt nog kallar "självförsvar". Abbas parti går fortfarande i Stormuftins fotspår.

***


Rubriker i New York Times 3 december 1947 - tyvärr kunde det varit idag...