onsdag, oktober 21, 2015

Axplock från dagens Sverige


 Asylsökare på väg genom Slovenien.
Mål: Sverige ?
  
Några utdrag ur Ingrid Carlqvists krönika på Gatestone om den senaste månadens utvecklig i Sverige:
 
Sverige: Fristad för folkmördare
En månads islam och mångkultur i Sverige: september 2015
  • Myndigheterna är medvetna om att flera krigsförbrytare kan ha kommit till Sverige i år, och polisens krigsbrottskommission har fått förstärkning.
  • "Flyktingar" länsade bistron på ett tåg och hotade personalen. SJ försatte sig tidigt i en prekär situation genom att gå ut och försäkra att de inte skulle kasta ut "flyktingar från Syrien" som inte hade giltiga biljetter. Detta ledde till att massvis med människor hävdade att de var från Syrien för att få åka gratis.
  • Polisen har närmare 17 000 utvisningsärenden på hög. Trots att regeringen blivit tydligare med att de som fått avslag på sina asylansökningar ska lämna Sverige, så stannar allt illegalt fler kvar i landet. Sedan 2011 har 54 000 personer vägrat lämna landet sedan de fått avslag på sin asylansökan.
  • "Vem sköter säkerhetsaspekten? Vem som helst kan låtsas vara avhoppare." — Per Gudmundson, journalist på Svenska Dagbladet, om hemresor för IS-krigare.
********
 
4 september: Det rapporterades att den 17-årige nasheed-sångaren från Lund som i våras rymde till Islamiska staten, har återvänt till Sverige. Ynglingen ska ha fått hjälp av den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, som har samarbetat med 17-åringens familj. I början tycks 17-åringen ha älskat livet i Syrien. I en video han publicerade på Facebook 10 maj stod han med en Kalasjnikov över axeln och sjöng en lovsång till IS. Han uppmanade också andra att följa hans exempel: "Jag önskar bara säga att jag önskar att ni kunde vara med mig här. Det är precis så perfekt och underbart som jag hade förväntat mig."
Nu har han bytt åsikt. På Facebook skrev han efter hemkomsten att han inte längre stödjer Islamiska statens handlingar. "De har en extrem tro ... och de förlöjligar nobla ulama (lärda) ... Jag stödjer inte IS, bland annat på grund av deras uppförande mot både muslimer och oskyldiga icke-muslimer."
Men alla är inte odelat positiva till 17-åringens omvändelse. Per Gudmundson på Svenska Dagbladet undrar om det verkligen är samordnarens sak att ombesörja hemresor för IS-krigare: "Vem sköter i så fall säkerhetsaspekten? Vem som helst kan låtsas vara avhoppare."
Gudmundson konstaterar att 17-åringen fortfarande är fundamentalist och att hans problem med IS snarast tycks vara att de orsakat splittring i de muslimska gemenskapen och riktat våld mot andra muslimer.

9 september: Lokaltidningen Gefle Dagblad fortsatte sin granskning av extrema muslimer i staden, och avslöjade att Ali Al-Gana som styr över Gävle moskés dawah-grupp (missionsgrupp) en dag hoppas få använda ett pass utfärdat av Islamiska staten och resa till Kalifatet. När han vid ett tidigare tillfälle hyllade två män som dött i strider med IS, tog moskén avstånd från Al-Gana och försäkrade att han inte längre hade någon formell roll hos dem. Men nu är han alltså ansvarig för moskéns missionsarbete genom SUDC (Swedish United Dawah Center).

10 september: Gefle Dagblad avslöjade att Gävles imam Abo Raad är ledare för den militanta islamismen i Sverige. Redan 2005 dömdes två svenskar för att ha finansierat terroristattacker i norra Irak, och i domen nämndes Abo Raad. Vittnen berättade att Raad uppmanade moskéns besökare att skänka pengar till självmordsbombares anhöriga. I domen stod:
"Imamen bad för dem som skulle spränga sig i luften som ett angrepp på USAs armé. Man lade också ut en bönematta för att besökarna i moskén skulle lägga pengar på mattan, vilka enligt imamen skulle gå till dem som sprängt sig i luften och till de föräldralösa barnen."
Samma dag artikeln om Abo Raad publicerades bombhotades tidningen. En ung kvinna ringde till polisen och krävde att Gefle Dagblad skulle avpublicera sina artiklar om moskén, framförallt den om imamen. Någon bomb hittades dock aldrig, och Gävle moské var snabba att fördöma hotet.

10 september: Efter att ha gått igenom sina kontakter med mannen, rapporterade Migrationsverket att IKEA-mördaren inte visat några tecken på psykisk obalans före det brutala dubbelmordet. Mannen från Eritrea visste sedan länge att han inte skulle få uppehållstillstånd i Sverige eftersom han redan hade ett i Italien, och hade bokat in ett besök hos Migrationsverket en timme före mordet.
"Han lämnade lokalen utan någon som helst aggression", sa Kicki Kjämpe, enhetschef på Migrationsverket i Västerås.
Åtalet mot mannen har skjutits upp till 16 oktober i väntan på resultatet från den rättspsykiatriska undersökningen.

14 september: En kvinna i 20-årsåldern mejades ner av en vansinneskörande, 20-årig bilist utanför Värnhemsskolan i Malmö, och fick mycket allvarliga skador, bland annat hjärnblödning. Bilisten, som senare visade sig vara en flerfaldigt dömd flykting från Syrien, hade kört fram och tillbaka på cykelvägarna omkring skolan i mycket hög hastighet. Han smet från olycksplatsen, men kunde senare gripas av polis och sitter nu häktad. Polisen vill inte säga om den misstänkte och hans offer var bekanta med varandra. Trots att syriern inte varit i Sverige i mer än 2,5 år har han redan dömts fyra gånger – för stöld, olovlig körning samt brott mot knivlagen.

16 september: Tre så kallade ensamkommande flyktingbarn våldtog en pojke i byn Hammarlöv i Trelleborg. Gärningsmännen, som säger sig vara mellan 15 och 18 år gamla, bodde på flyktingboendet Maglarp Transit. En av dem kommer från Iran, de andra två från Afghanistan. Alla tre är nu häktade för grov våldtäkt av barn (den våldtagne är alltså under 15 år) och övergrepp i rättssak, vilket indikerar att de hotat pojken med repressalier om han polisanmälde våldtäkten. Polisen är mycket förtegen om händelsen, och mainstream-medierna berättar inte att de misstänkta är "flyktingar".

18 september: Personal på Statens Järnvägar, SJ, slog larm om hur "flyktingar" länsade bistron och hotade personalen. Detta var bara den senaste av en rad incidenter ombord på svenska tåg. SJ försatte sig tidigt i en prekär situation genom att gå ut och försäkra att de inte skulle kasta ut "flyktingar från Syrien"som inte hade giltiga biljetter. Detta ledde till att massvis med människor hävdade att de var från Syrien för att få åka gratis.

Ombord på ett tåg från Malmö till Haparanda i Norrland (dit de migranter som ville vidare till Finland tog sig) fanns ett par hundra oregistrerade migranter och enligt personalen betedde sig flera av dem aggressivt.
SJ-anställda hörde av sig till webbtidningen Fria Tider och berättade att stämningen var så hotfull att personalen låste in sig i sin tjänstekupé. Arbetsgivaren sägs ha beordrat sina anställda att inte berätta om migranternas beteende ombord på tågen.

21 september: Ett internt mejl till de SJ-anställda på tågen mellan Stockholm och Luleå läckte ut och bevisade det allvarliga läget. I mejlet står att man hyrt in väktare som ska hjälpa tågvärdarna att hålla ordning i vagnarna, att man beslutat stoppa all försäljning av alkohol ombord för att försöka stävja alkoholkonsumtionen, att biljetter ska kontrolleras redan innan passagerarna släpps ner på plattformen samt att informationsblad på persiska och arabiska om att rökning är förbjuden ska delas ut till "flyktingarna". I mejlet skriver SJ till de anställda: "Vi vet att ni får dra ett tungt lass därute. Vi har nu satt en maxgräns på antalet förstärkningsvagnar [vagnar med migranter och väktare] till max fyra."

28 september: Polisen avslöjade att de har närmare 17 000 utvisningsärenden som ligger på hög. Trots att regeringen blivit tydligare med att de som fått avslag på sina asylansökningar ska lämna Sverige, så stannar allt fler kvar i landet. Polisens förklaring är att de inte kan prioritera detta arbete "mitt under pågående flyktingkris".

Ingen vet exakt hur många invandrare som befinner sig illegalt i Sverige, bara att 54 000 personer sedan 2011 har vägrat lämna landet sedan de fått avslag på sin asylansökan. Polisen har ett nästintill hopplöst arbete, eftersom de inte får göra id-kontroller baserade på etnicitet, hudfärg eller religion.

28 september: Det framkom att Migrationsverket planerar att hyra Försvarets gamla skjutfält i Rinkaby utanför Kristianstad för ett jättelikt läger för 10 000 flyktingar. De senaste åren har det anordnats enorma scoutläger på Rinkabyfältet, 2011 hölls här World Scout Jamboree för 40 000 scouter från hela världen. Då förnekade Migrationsverket att det skulle handla om tältläger för flyktingar, men sedan dess har statsminister Stefan Löfven signalerat att tältläger kan bli aktuella om flyktingströmmen till Sverige fortsätter i oförminskad skala. I den lilla byn Rinkaby bor 800 människor.

30 september: Eftersom det inte finns några lediga bostäder i Sverige, samtidigt som omkring 2 000 asylsökande anländer varje dag, kan aktörer i det migrationsindustriella komplexet tjäna storkovan. Det avslöjades till exempel att Aleris, en av de stora aktörerna för boende åt så kallade ensamkommande flyktingbarn, fakturerat 60 000 kronor i månaden – för en utslussningslägenhet som kostar 5 000 kronor i månadshyra. Det är dyrare än vårdhem med dygnet runt-personal.


****