torsdag, oktober 15, 2020

Sveriges Rado-journalist dömd för terrorism


Sveriges Radio-journalisten Farid Ikken,  har dömts till 28 års fängelse för det islamistiska terrordådet 2017 utanför Notre Dame i Paris. Ikken gick då till attack mot en polisman med hammare och knivar och kommer efter avtjänat straff att utvisas till Algeriet. 

Algeriern Ikken ingick 2006 ett skenäktenskap med en svenska och skaffade på så sätt permanent uppehållstillstånd i Sverige.   

Mellan 2006 och 2014 bodde han i Sverige och ska här ha studerat till journalist i Stockholm och Uppsala. Han arbetade för Sveriges Radio, Dagens Industri och Södermanlands Nyheter och tilldelades journalistpriset ”För mångfald – mot diskriminering” för ett reportage om asylsökandes svårigheter att få sjukvård. Han tilldelades också stipendium av EU...

Under tiden i Sverige aktiverade han sig i islamistkretsar och värvades slutligen av kalifatet ISIS. Efter 2014 flyttade han till Frankrike där han freelansade för SvR och diverse svenska tidningar. 2017 fick han order av ISIS att begå ett spektakulärt terrordåd i Paris.

Glädjande nog greps han direkt utanför Notre Dame och fick nu ett fängelsestraff på 28 år för terrorism.

Ska vi gissa att detta inte kommer att bli en förstasidesnyhet i SvT och SR....?