måndag, augusti 24, 2020

Islamistkravaller - snart nära dig ?

(Se också när Muslimska Brödraskapet når sitt mål: Kravaller)

Farsen kring den anti-islamistiska happeningen på fredag i Malmö rullar vidare...
Nu har polisen upptäckt att Fridhemstorget kanske inte var så lämpligt. Där finns ett pågående bygge med gott om stenar, som islamisterna kan använda till stenkastning. Nya direktiv: Stortorget.
De minnesgoda minns säkert pogromen på Stortorget 2009, då en stor Israeldemonstration angreps av stenkastande islamister. Den gången tappade polisen fullständigt kontrollen över situationen. Under några timmar jagade islamisterna judar på Malmös gator...
Hoppas polisen lärt sig något sedan dess.... 

I helgen genomförde norska SIAN en anti-islamistisk
manifestation i Bergen. 
Den angreps av 200 stenkastande islamister. Talaren slogs blodig och polisen fick använda tårgas för att skingra angriparna. 



I samband uppladdningen inför fredagens kravaller i Malmö  anlitar Sydsvenskan en vad de kallar "talesman för stadens muslimer". 
Och vem blir då det ?

Muslimska Brödraskapets logo och grundare Hassan al-Banna

Ja, naturligvis Romdhane Boussaidit, Muslimska Brödraskapets ordförande...
Det bekräftar återigen det många experter varnat för: att Muslimska Brödraskapet av makthavare och medier tilldelats en ledarroll bland Sveriges muslimer.
(Läs mera på Sveriges Radios Medierna.)

Precis som EU tilldelat Brödraskapets Europaorganisation FIOE en inofficiell roll som "alla muslimers talesman i Europa". 

" IFIS är del av Federation of Islamic Organizations in Europe, (FIOE). FIOE är, de facto, en paraplyorganisation för islamiska grupper och organisationer tillhörande det så kallade Nya västerländska brödraskapet i Europa. Och även om FIOE självt gärna ger undanglidande svar på frågan om koppling till MB, så har ingen mindre än Mohammed Mahdi Akef General Guide för MB fram till 2010, påpekat att medlemskap i FIOE är liktydigt med att vara del av MB:s globala nätverk (för mer om detta rekommenderas boken The New Muslim Brotherhood in the West av Lorenzo Vidino, Columbia University Press 2010).

Det som Vidino betecknar ”Nya västerländska brödraskapet” (The new Western Brotherhood) är en god illustration till den utveckling som MB genomgått i Europa under de senaste dryga 20 åren. Man har där utvecklats i riktning av anpassning till de olika samhällen och politiska strukturer man verkar i och har en löslig koppling till MB centralt. Man agerar lokalt men knyts ihop av gemensamma principer."