måndag, februari 18, 2019

Antisemitismen spränger Labourpartiet

 

TT berättar idag om hur Corbyns antisemitism sprängt Labourpartiet. Sju parlamentsledamöter tillkännagav på en presskonferens att de beslutat lämna de brittiska socialdemokraterna.

 
TT: Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp.
Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism.
Med allvarliga miner meddelar avhopparna sitt beslut på en presskonferens i London.
-Jag mår illa av att partiet nu är ett rasistiskt och antisemitiskt parti. Jag är rasande över att Labour-ledningen underlättar brexit, säger Mike Gapes, som varit medlem i partiet sedan slutet av 1960-talet.

Utbredd antisemitism”
 ...Labour har den senaste tiden skakats hårt av diskussioner om utbredd antisemitism. Judiska parlamentsledamoten Luciana Berger har länge påtalat problemet – vilket i sin tur anses ha bidragit till att hon hotats med en förtroendeomröstning i sin lokalavdelning.
Nu är hon en av avhopparna.
-Jag har skämts allt mer över att vara en del av Labour-partiet. Nu lämnar jag bakom mig en kultur av mobbning och hot. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med kollegor som respekterar varandra, säger Berger enligt tidningen The Guardian.

”Det är nog”

Chris Leslie från Nottingham anser att Labour har tagits över av ”extremvänstern” och att det vore oansvarigt att låta partiledaren Jeremy Corbyn bli premiärminister.
-Vi måste säga att det är nog nu. Det måste finnas en bättre väg framåt, säger Leslie enligt BBC.
Utöver Berger, Umunna, Leslie och Gapes ingår även Gavin Shuker, Angela Smith och Ann Coffey i gruppen.
För Labour är avhoppen en av de värsta interna smällarna sedan 1980-talet då fyra ledamöter hoppade av för att i stället starta Socialdemokratiska partiet, som senare kom att gå upp i det som nu heter Liberaldemokraterna.
Något nytt parti blir det dock inte – åtminstone inte tills vidare. Utbrytarna kommer i stället att kalla sig ”Den oberoende gruppen”, rapporterar brittiska medier från presskonferensen i London.