måndag, januari 26, 2015

"(s) har gjort antisemitismen till norm i Malmö"

 
 
Så har upprördheten över den islamistiska antisemitismen,
som Uppdrag Granskning åter avslöjade i förra veckan lagt sig.
Liksom så många gånger tidigare...
 
Sydsvenskan tiger, den röd-bruna kommunledningen tiger,
"oppositionen" tiger, judiska församlingen tiger, ja allt har återgått
till det "normala" i Malmö...
Sanningen begravs i berg av kommunala policydokument och
meningslösa snackeforum. Och snart har medierna
glömt det hela.
 
Nej, förresten, en ljusglimt, Nima Gholan Ali Pour analyserar
 på sin blogg alliansen mellan de styrande partierna i Malmö
och de antisemitiska islamisterna.
 
"Det som inte togs upp i Uppdrag Gransknings dokumentär var legitimeringen av antisemitism från politiskt håll som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Malmö ligger bakom. De rödgröna politikerna i Malmö har inte tagit avstånd från antisemitism utan man har på alla sätt signalerat att antisemitism är normen.

Adrian Kaba
skrev 2012 i den socialdemokratiska tidningen Tro och Politik att counterjihad-rörelsen var ”en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning”. Samma år uttalade han sitt stöd för Hamas. Strax efter valet 2014 uppmärksammades att Kaba sprider antisemitiska konspirationsteorier på sociala medier. Idag sitter Adrian Kaba i Malmös kommunfullmäktige som representant för Socialdemokraterna samtidigt som han sitter i styrelsen för Socialdemokraterna i Malmö och är studieorganisatör för Socialdemokraterna i Malmö. Ända fram till oktober 2014 var Kaba ledare för en socialdemokratisk dialoggrupp mot antisemitism och fortsätter idag delta i gruppens arbete.

Adrian Kaba är inte den enda personen i Malmö som sprider antisemitiska konspirationsteorier. Mohannad Yousif, vars palestinademonstrationer brukar gästas av rödgröna politiker,
spred antisemitiska konspirationsteorier på sin Facebook-sida den 12 oktober 2014 där han menar att den israeliska underrättelsetjänsten Mossad står bakom terroristgruppen ISIS. Den som tar en titt på vad Yousif skriver i sociala medier ser att han demoniserar mer än vad han kritiserar Israel. Yousif kallar staten Israel ”en cancerböld i kroppen på civilisationens vagga”.
(....)
 När polisen och skolan ser att det finns antisemiter med inflytande i Malmö som får politiskt stöd från den styrande majoriteten så får man signalen att antisemitism är ingenting som man borde bry sig om. Antisemitismen är ett problem i Malmö men det är den rödgröna majoriteten som legitimerar hatet mot judar genom att i handling visa att man kan uttala sig antisemitiskt och komma undan.

När det gäller ungdomar från Mellanöstern som har antisemitiska åsikter och bor i Malmö så spelar det ingen roll hur många dialoggrupper eller antirasistiska strategier kommunen har. När dessa ungdomar ser socialdemokratiska riksdagsledamöter gästa och hylla Mohannad Yousif, trots att Yousif har spridit antisemitiska konspirationsteorier, och när de ser Adrian Kaba sitta i kommunfullmäktige som representant för Socialdemokraterna, trots att Kaba uttalat sig antisemitiskt, så förstår de att de kan fortsätta trakassera judar.

Den rödgröna majoriteten i Malmö har gjort antisemitismen till norm i Malmö. De har haft möjligheter att distansera sig från antisemitism genom att ta avstånd från personer som Adrian Kaba och Mohannad Yousif. De har valt att inte göra det.

Antisemitismen kunde ha varit ett marginellt problem i Malmö och de som uttalat sig antisemitiskt kunde blivit stigmatiserade och fördömda. Men anledningen till att antisemitismen blivit normaliserad i Malmö är för att den rödgröna majoriteten släppt in antisemiterna i maktens salonger och gett Malmös antisemiter en politisk och symbolisk röst. När det inte finns en nolltolerans mot antisemitism så brukar antisemitismen sprida sig och normaliseras. Malmö är en stad där den rödgröna majoriteten fortsätter ha förtroende för politiker och aktivister som uttalat sig antisemitiskt. En sådan stad kan inte bekämpa antisemitismen. I en sådan stad fortsätter antisemitismen växa."
***

 
För glöm inte:
Tillståndet i Malmö är inte "normalt" och får aldrig framstå
som något "normalt".
Den blomstrande islamistiska antisemitismen är ett bevis
på ett svårt sjukt samhälle...