torsdag, oktober 23, 2014

Shariadomstol förbjuder muslimer äta croissanter...

 
 
http://denkorteavis.dk/2014/islamistisk-sharia-domstol-forbyder-muslimer-at-spise-croissanter/
 
Den Korte Avis avslöjar den senaste fatwan i Kalifatet:
 

I en del af den syriske by Aleppo, som kontrolleres af islamistiske oprørere, har en sharia-domstol bestemt, at indbyggerne ikke må spise croissanter. Det sker i en såkaldt fatwa.
 
Nu er det ikke ligefrem, fordi den sønderbombede og udpinte Aleppo flyder med croissanter. Det er formentlig i forvejen umuligt at opdrive bare en enkelt.
 
Men de strenge sharia-dommere mente, at man lige så godt kunne få klare linjer. Tænk nu, hvis en af indbyggerne alligevel kom for skade at sætte tænderne i en croissant.
 
Legende
Afgørelsen har absolut ikke noget at gøre med, at der er en del kalorier i croissanter. Der ligger ifølge de lærde dommere meget mere dybtgående religiøse og politiske årsager bag:
 
Croissanter ”fejrer en europæisk sejr over muslimer,” lyder deres begrundelse ifølge tv-stationen Al Arabiya.
 
Øeh … hvordan lige?
 
Tilsyneladende bygger fatwaen på en legende om, at croissanter blev opfundet i Budapest for at fejre, at en tyrkisk invasion blev slået tilbage.
 
Mange historikere har imidlertid skudt denne legende ned. Croissanter forbindes jo også snarere med Frankrig end med Ungarn. Og det var Frankrig, der havde Syrien som koloni frem til midten af det 20. århundrede. Så det virker måske lidt mærkeligt at inddrage Ungarn i den sag.
 
Ingen skal have noget klinket
Selv om begrundelsen altså synes yderst tvivlsom, er der dog ingen, der har følt trang til at anfægte den islamistiske sharia-domstols fatwa. Den slags kan koste en hovedet dér, hvor fanatikerne regerer.
 
Og da der alligevel ikke er nogen croissanter i nærheden, er det jo ikke noget problem at respektere croissant-forbuddet. Så man kan lige så godt spille hellig og underkaste sig fatwaen.
 
(Kilder: Time, Al Arabiya)

***


Vad säger månne Svenska Fatwarådet, ett av Muslimska Brödraskapets
många grenar? Fatwarådet, högsta lagtolkningsinstans för islamister i
Sverige, för en anonym tillvaro på Kronborgsvägen i Malmö.