torsdag, juni 09, 2005

Terror-DVD sprids i Malmö

Just nu sprids det flera nya DVD från en av Malmös "källarmoskéer".
Här varvas suddiga filmklipp från terroraktioner i Tjetjenien, Israel, Irak och Libanon med koranläsning och klipp från fredagsböner med maningar till aktiv kamp mot Islams fiender.
De importeras från Köpenhamn under adressen:
Al Nur Islamic Information,Vesterbrogade 208 Box 276, 1800 Frederiksberg C
Här kommer man bara till en firma som hyr ut postboxar.

Nu kan vi dock avslöja vem som ligger bakom kommersen !
Den marokanske islamisten Said Mansour, bosatt i Brönshöj utanför Köpenhamn sedan 1983 och upprepade gånger misstänkt för kopplingar till Al-Qaeda och andra terrorgrupper.
Mansour greps i augusti 2003 av PET, danska säkerhetspolisen, och satt länge häktad misstänkt för stöd till terrorverksamhet. Bl a kom det fram att Mansour ordnat visum till Danmark åt och finansierat ett besök av Omar Abdel-Rahman, som f n avtjänar 240 års fängelse för det första WTC-attentatet 1993.

Vid rättegången i mars 2004 dömdes Said Mansour dock endast för olaga vapeninnehav, förfalskning och häleri till 3 månaders fängelse.
Danska säkerhetskällor beteknar Mansour som en spindel i det riktigt grova islamistiska nätverket i Norden. Telefonavlyssning har visat att han har goda kontakter med bl a Imad al-Din Barakat Yarkas, Al-Qaedaledare i Spanien och rörelsens "andlige ledare" i Europa Abu Qatada.

Senast blev han uppmärksammad i mars i år när han spred en CD med en timslång predikan av den irakiske terroristledare Abu Musab al Zarqawi. Där uppmanades alla muslimer att ansluta sig till det "heliga kriget" i Irak. CD avslutades med en särskild uppmaning till de danska muslimerna att sluta upp.

Nu har han uppenbarligen breddat sitt sortiment och satsat på export över Sundet...