fredag, juli 30, 2021

Kopplingar mellan islamistmord Malmö-Holland-Spanien-London

 

 

                                                  Ett shariagäng från Malmö som sprider sig över världen

Den oftast välunderrättade trotskisten Svensson i Göteborg berättar om nära kopplingar mellan Amir Mekky-ligan i Malmö, mördargänget  Los Suecos i Spanien och det s k "journalistmordet" i Holland.  Den f d kändisreportern De Vries fungerade numera som "rådgivare" åt ledande holländska gangsters. I bakgrunden finns tydligen både släktrelationer i Nordafrika och stora partier narkotika från Latinamerka..

Mekky sitter fortfarande häktad i Dubai och de flesta av hans underhuggare håller på att dömas i Spanien. Mekkys i huvudsak marokanska liga kan ses som ett typexempel på ett multinationellt shariagäng. Det får väl ses som intressant att det tycks finnas direkta kontakter mellan nordafrikanska gangsters i Holland och Al Qaeda....

Redan tidigare har polisen kartlagt kopplingar mellan Mekkysfären och bl a "babymordet" på Karolin Hakim i Slottsstaden och "julmordet" på den albanske skivbolagskungen Flamur Beqiri i London. 

Det är väl ingen överdrift att säga att alla trådar löper samman i islamistkretsar i MALMÖ....

****

Den nederländske journalisten Peter R. De Vries sköts i Amsterdam den 6 juli 2021 och avled av sina skador den 15 juli. Han var en välkänd grävande journalist men sedan 2017 har han drivit en advokatbyrå ihop med Khalid Kasem och sonen Royce De Vries.

Mordet har med all sannolikhet en direkt koppling till att han var rådgivare till ett vittne i en gängrelaterad rättegång. Det har inte med hans roll och arbete som grävande journalist att göra. Rättegången kallas Marengo-processen. Denna rättegång berör det som i Nederländerna kallas Mocro-maffian. Det är kriminell gäng som är verksamt i Nederländerna och är kopplat till kriminella med bakgrund i Marocko.

Marengoprocessen

En av de åtalade är Ridouan Taghi som samarbetat med den kriminella Mekky-grupperingen i Malmö. Den ledande person i det nätverket var Amir Mekky och eventuellt är han son till Ridouan Taghi. Gruppen kring Amir Mekky har varit iblandade i den våldsammaste konflikten i Malmös undre värld. Konflikten upphörde när de ledande personerna grep. Amir Mekky själv greps i Dubai i juni 2020. Ridouan Taghi och greps i Dubai redan den 16 december 2019. Amir Mekky såväl som Ridouan Taghi kan också kopplas till det kriminella gäng som gick under namnet Los Suecos i Spanien. Även det gänget är ansvarigt för flera mord.

Flera mord

En annan åtalad är Saïd Razzouki (Taghis högra hand) som greps i Colombia i februari 2020. Några andra åtalade är Mohammed Razzouki, Anouar Taghi, Shurandy S, Giërmo B. och Moreno B. Totalt är det 17 åtalade, Åtalet gäller ett stort antal mord och händelser med koppling till detta:

 • Mordet på Mohammed Alarasi i Amersfoort den 20 januari 2014
 • Ett mord på Samir Jabli i Amersfoort den 1 december 2014
 • Mordet på Ronald Bakker i Huizen den 5 september 2015. Han arbetade i en affär som sålde övervakningsautrustning och ska ha försett polisen med information.
 • Mordet på Samir Erraghib 17 april 2016. Han mördades för att han antogs ha läckt information till polisen.
 • Ett planerat mord på Ebrahim B. och Mohammed El M och förberedelse av mord på Abdekarim A. et Ebrahim B.
 • Mordet på Abdelkader Belhadj i Ijsselstein den 9 maj 2016.
 • Mordet på Ranko Scekic i Utrecht den 22 juni 2016. Han mördades precis innan han skulle vittna i en rättegång som handlade om ett mordkommando som Taghi inrättat och där Scekic ingick.
 • Ett mord på Wout Sabee i De Meern den 24 juni 2016. Han hade lämnat information till polisen
 • Första mordförsöket på Martin Kok i Amsterdam den 2 juli 2016.
 • Mordförsöket på Abdelkarim Ahabad den 11 oktober 2016.
 • Mordförsöket på Khalid Badho i Rotterdam den 5 december 5 2016.
 • Andra mordförsöket på Martin Kok on i Amsterdam 8 december 2016.
 • Mordet på Martin Kok i Laren den 8 december 2016. Martin Kok var en kriminaljournalist som mördades då han skrivit artiklar om ett mordtriumvirat bestående av Ridouan Taghi, Richard R (chilenaren) och Naoufal Fassih.
 • Förberedelse för mord på Khalid Hmidat i januari 2017.
 • Mordet på Hakim Changachi i Utrecht den 12 januari 2017. Han var dock inte måltavlan utan det var Khalid Hmidat. Den sistnämnde utsattes bara några dagar senare för ytterligare ett mordförsök men det misslyckades då Hmidat upptäcket anriiparna och hann larma polisen.
Fler mord under rättegången

Efter att Marengoprocessen dragit igång har ytterligare två personer mördats. En av de åtalade, Nabil Bakkali, kom överens med polisen om att han skulle vittna. Några dagar senare mördades hans icke-kriminelle bror, Redouan Bakkali. För mordet Redouan Bakkali har Shurandy S dömts till 28 års fängelse. Nabil Bakkali. ändrade därefter sitt beslut. Hans advokat Derek Wiersum mördades den 18 september 2019.  Slutligen sköts Peter de Vries den 6 juli 2021. Han var rådgivare till kronvittnet i rättegången. Han dog den 15 juli.

Sammantaget har alltså två journalister varav en också var juridisk rådgivare och en advokat mördats unde Marengoprocessen.

Enligt US-amerikanska Drug Enforcement Agency (DEA) samarbetade Ridouan Taghi med camorra-medlemmen Raffaele Imperiale, den irländske gangstern Daniel Kinahan och droghandlaren Edin Gacanin från Bosnien. Enligt DEA är detta ett av de största nätverken när det gäller smuggling av kokain till Europa:

The group was observed by the DEA having meetings in the Burj Al Arab hotel in Dubai, where the base of the alleged cartel is stationed. The meetings took place in 2017, however, it only reached the Dutch media in October 2019. The DEA regards this as one of the world’s fifty largest drug cartels, with virtually a monopoly over the Peruvian cocaine controlling around a third of the total European cocaine trade. Yet, according to the DEA documents, the destination for all the drugs shipments would be to shipping ports in the Netherlands.

Taghi managed to evade capture by constantly altering his appearance and using false passports and visas. He was arrested in Dubai on 16 December 2019.