onsdag, oktober 09, 2019

Väpnad attack mot synagoga på Yom Kippur (uppdaterat två gånger)Idag är Yom Kippur (Försoningsdagen)
den viktigaste judiska helgdagen.
En dag för fasta och bön.
Ni hör här IDF:s chefskantor sjunga den tusenåriga bönen
Kol Nidre:


***
Samtidigt kommer oroväckande uppgifter om en
väpnad attack på synagogan i Halle i östra Tyskland.

Enligt uppgift har två personer mördats vid attacken.
En gärningsman har gripits, flera befinner sig på flykt undan
ett stort polisuppbåd. Det har skjutits med automatvapen
och kastats handgranater.

Följ utvecklingen på Bild Zeitung

****
Synagogan och begravningsplatsen i Halle
****

UPDATE:

Terroristen Stephan Baillet i Halle var uppenbarligen 
en nazistisk "ensamvarg".
En 27-åring som utrustad med automatgevär och
handgranater gick till angrepp mot stadens synagoga
på själva Yom Kippur. Liksom terroristen på Nya 
Zealand var han försedd med filmkamera på sin hjälm 
och filmade hela sitt dåd. Hans förvirrade mumlande 
under attacken ger ingen förklaring till dådet.

Stephan Baillet hann mörda två människor innan han greps av polisen.
Han försökte ta sig in i synagogan, där ett åttiotal judar firade gudstjänst.

Synagogans vakter barrikaderade dock porten. Trots att han både försökte skjuta sönder och spränga porten kom han inte in. På polisstationen i Halle kunde polisen se hela förloppet på bevakningskameran, men kom inte till platsen förrän tio minuter senare. Terroristen greps i en liten by utanför 
staden en halvtimme  senare.

Läs mera på Daily Mail 

Läs mera på Focus.de 

Läs mera på pi-news

Läs mera på World Israel News 

 ****
UPDATE 2:

En av Flashbacks läsare orkar se Baillets

35 minuter långa film och ger ett referat av den 
klantiga och förvirrade handlingen
(trots tragiken i morden frestas man 
kalla Baillets terrordåd tragikomiskt):

En 27-årig tysk man från Sachsen-Anhalt vid namn Stephan Balliet spelar in en film där han presenterar sig och på knagglig engelska förklarar att han tror att förintelsen aldrig ägde rum och att feminismen är roten till det minskade barnafödandet (bland europeer?) och att dem ansvariga för detta är judarna.

Han packar bilen full med hemmagjorda "bomber" och diverse vapen. En gammal automatpistol, en vanlig pickadoll samt ett hemmagjort hagelgevär. Sedan påbörjar han en live-sändning och styr kosan mot den lokala Synagogan. I filmen hörs han kaxigt skratta att "they don't expect a thing"

Väl på plats går Stephen ut ur bilen och fram till första bästa dörr på synagogan. Den är låst. Han svär, går till en port brevid, prövar sin lycka där, men även den är låst. Han passar på att lobba en hemmagjord bomb över muren. Därefter sätter han en bomb i glipan i porten. Den gör ingen effekt.

En kvinna kommer förbipasserande och reagerar på ljudet. När hon gått förbi skjuter Stephen helt sonika ihjäl henne med automateld i ryggen. Hon faller pladask ner på marken bredvid hans bil.

Stephen börjar vid det här laget bli stressad. Han flåsar högt och småsvär. Han försöker ta ut saker ur bilen och en dator far ner i backen, han tycks tappa saker och verkar väldigt disorienterad. Han skjuter sitt offer med ett tiotal skott till och lyckas samtidigt skjuta punktering på sin bil.

Han lobbar ytterligare nån granat över muren. Går till andra sidan av byggnaden, provar en dörr som öppnas, men som bara leder in till en innergård utan access till synagogan. Han går tillbaka till den första dörren. Skjuter några salvor med hagelbrakaren mot låset, men inget händer. Han tappar flera patroner under tiden.

Han tycks bestämma sig för att ge upp, går tillbaka mot bilen, där en man har stannat för att se till den döda kvinnan. Stephen höjer vapnet för att skjuta, men det klickar. Gång på gång. Mannen sätter sig lugnt i sin bil och kör därifrån.

Stephen går för att sätta sig i sin bil, men hans offer ligger i vägen och han har svårt att öppna dörren. När han väl kör ifrån synagogan ber han sin publik om ursäkt och säger sig ha misslyckats "like the loser I am". Han kör ett par hundra meter, stannar i en korsning. Går över korsningen mot ett kebabhak och lobbar en av sina smällare. Tycks inte ha någon effekt. Han öppnar lite random automateld mot en stackars målare/byggarbetare som är där för att luncha och som flyr in i lokalen och gömmer sig bakom ett par kylskåp. Han gråter och ber för sitt liv medan han väntar på att Stephen laddar om. Det tar sin lilla stund. Han tappar fortfarande ammunition och magasin huller om buller. Offret blir skjuten mitt i sitt sista "Nein"

Stephen är upprörd. Går över vägen i trafiken tillbaka till bilen. Hämtar ett annat vapen. Skjuter lite random mot ännu en förbipasserande som flyr, går tillbaka till bilen igen, sätter sig och ber återigen om ursäkt och att hans automatvapen är "shit man" och att det hela var en "dum idé" och vidare nåt med "you may laugh beacause I'm fucking autrocious". Han kör bilen till mitten av vägen.

Han har ingen koll på sina grejer. Hittar först inte sitt vapen, går ur bilen, tappar patroner och skjuter återigen lite random mot förbipasserande. Springer gatan upp och skjuter. Går in på kebabhaket igen(!) och skjuter sitt offer (som fortfarande tycks vara vid liv) med ytterligare tre skott. Manuell omladdning mellan varje.

Går tillbaka till bilen, mumlar nåt om värdelösa improviserade vapen(?), ser polisen längre fram på gatan stannar och beskjuter dem på ca hundra meters avstånd med den hemmagjorda hagelbrakaren. Försöker även kasta en bomb, men tycks misslyckas.

Polisen besvarar elden och han verkar bli träffad. Han flyr därifrån i bilen, mumlar för sig själv och stönar i smärta/ångest och förklarar med ett rejält ångestfyllt face för sin publik att det var hans "action" och att han kommer göra sig av med telefonen. Telefonen kastas ut och filmar en klarblå himmel och bilar som då och då kör förbi.

Uppgifter finns att Stephen frontalkrockade med en lastbil, avsiktligt eller ej vet vi inte ännu och det senaste som rapporterats är att han opereras för sina skador. ***
Enligt ett av de dokument han publicerat på nätet
tycks han dessutom vara autist...