söndag, februari 28, 2016

En månad i det olyckliga Sverige 2016Gatestone fortsätter sina månadskrönikor från det islamiserade Sverige.
Nu har vi kommit till januari i år.
Ett spännande utdrag:

***


Översättning av denna artikel:
  • Hittills har nio av tio saknat id-handlingar när de sökt asyl i Sverige. Detta eftersom man då varit fri att anpassa sin historia efter varifrån det är lättast att få asyl.
  • Presschefen vid Stockholmspolisen skrev att polisen kan uppfattas som rasistisk och därför inte ska rapportera signalement till allmänheten. Lätt komiskt blev dock hela nyheten med tanke på att det är journalisterna som mer eller mindre tvingat poliserna att sluta använda signalement som hudfärg – genom att hänga ut dem som "rasistiska" varje gång de efterlyste någon med svart hudfärg.
  • "Det finns de som vill göra detta till en fråga om etnicitet. Det är inte det. Det är en fråga om kultur och värderingar. Vårt fria och öppna samhälle bygger på personlig frihet, västerländsk humanism och kristen etik. Dessa värderingar måste inte bara upprätthållas, de måste försvaras." — Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna.
4 januari: Efter en kaosartad höst där asylsökande formligen vällde in i Sverige, tvingades regeringen införa gränskontroller mot Danmark. Det innebär att bara den som har giltigt id släpps ombord på tåg eller färja till Sverige, och är alltså ett effektivt sätt att hålla de många asylsökande som kastat sina id-handlingar utanför landet. Hur lång tid det dröjer innan de flesta asylsökande kommer med id-handlingar, äkta eller falska, återstår att se. Hittills har nio av tio saknat id-handlingar. Detta eftersom man då varit fri att anpassa sin historia efter varifrån det är lättast att få asyl.

5 januari: Den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag rapporterade att två 15-åriga pojkar som bodde på ett asylboende för "ensamkommande flyktingbarn" i den lilla staden Alvesta, häktades misstänkta för grov våldtäkt mot en några år yngre pojke. När offret berättade om händelsen larmades polisen och 15-åringarna hämtades till förhör. En av dem har gjort vissa medgivanden.

6 januari: I ett annat fall av homosexuell barnvåldtäkt greps två män som påstår sig vara 16 år gamla misstänkta för att ha våldtagit en pojke på det hem för "ensamkommande flyktingbarn" i Uppsala. Våldtäkten upptäcktes när den yngre pojken uppsökte Akademiska sjukhuset tillsammans med sin gode man. Efter förhör släpptes den ene av 16-åringarna, men misstankarna mot honom kvarstår, medan den andre häktades.
Den hittills mest uppmärksammade pojkvåldtäkten väntar på avgörande i hovrätten. I december dömdes två 16-åringar av Ystads tingsrätt till sluten ungdomsvård – i åtta respektive tio månader. De milda straffen står i bjärt kontrast till vad de utsatte sitt 15-åriga offer för. Såväl offret som förövarna är från Afghanistan och bodde på samma asylboende för "ensamkommande flyktingbarn". En dag frågade de äldre killarna den yngre pojken om han ville följa med till affären. På väg tillbaka knuffade de ner honom i en leråker, tryckte in lera i munnen på honom, slog och sparkade och våldtog honom – två gånger. Om han berättade vad som hänt skulle hans heder vara förlorad, sa de, men samma natt bröt pojken ihop och berättade för personalen på hemmet vad han utsatts för.

9 januari: Nyheter Idag avslöjade att respekterade Dagens Nyheter mörkat uppgifter om sexuella övergrepp mot unga flickor (framförallt av afghanska män) under musikfestivalen "We Are Sthlm" 2014 och 2015 – trots att DN känt till åtminstone en av händelserna i ett och ett halvt år. Dagens Nyheter, som slentrianmässigt kallar alla alternativa nyhetssidor för "hatsajter", fick bråttom att lägga skulden på Stockholmspolisen – som till viss del tog på sig ansvaret. Rikspolischefen Dan Eliasson lovade att utreda varför uppgifterna mörkats.

10 januari: En opinionsmätning visade att 59 procent av svenskarna stödjer de id-kontroller som införts en vecka tidigare. Till och med i Skåne, där många gränspendlare drabbas av förseningar till och från jobbet, har kontrollerna starkt stöd. Hela 62 procent av skåningarna menade att gränskontrollerna är bra.

11 januari: Totalsiffran över antalet asylsökande Sverige tog emot under 2015 offentliggjordes – det blev nästan 163 000 personer. Afghaner, irakier och syrier var de tre vanligaste nationaliteterna. Trots att det inte pågår något krig i Afghanistan formligen exploderade denna grupp, inte minst i form av "ensamkommande flyktingbarn". 2014 mottog Sverige 7 049 "barn", 2015 osannolika 35 369 – 66 procent av dem var från Afghanistan. Sverige har nu aviserat att man ska börja ålderskontrollera dem som uppger sig vara barn. Tidigare har man tagit "barnens" ord som sanning och till och med uppmanat Migrationsverkets handläggare att släppa igenom alla som inte uppenbart är över 40 år.

12 januari: Rykten började spridas bland liberala, svenska skribenter om att det i själva verket var Rysslands president Putin som låg bakom Nyheter Idags avslöjande om mörkningen av sexövergreppen på festivalen i Stockholm. Isobel Hadley-Kamptz, som tidigare arbetat på mörkningsanklagade Dagens Nyheter, twittrade:
"Vi vet att t ex Ryssland aktivt arbetar med att sprida desinformation i andra länder för att minska sammanhållning och tillit. Vi vet också att den högerpopulistiska nätkampanjen arbetar utifrån tesen att samhället inte är att lita på (särskilt inte medierna). Och ändå, när en högerpopulistsajt med tydliga band till Putin startar ett drev mot DN och medierna, så hänger rimliga människor på??"
Påståendet om Putins inblandning ansågs inte märkligare än att det fick stöd av såväl DNs chefredaktör Peter Wolodarski som krönikören Andreas Ekström på Sydsvenskan. Båda stödde påståendet att Putin styr svenska medier som marionetter.

12 januari: Medelålders män som spelar tonåringar har rätt till dygnet runt-omvårdnad i Sverige. Kostnaderna för detta är astronomiska, men ifrågasätts aldrig. Att vara svensk och 103 år gammal ger en dock inte samma rättigheter. Det fick en dam erfara som bad att få flytta in på ett äldreboende. Damen har hjärtbesvär, kärlkramp och yrsel samt pacemaker. Hon går med rullator men hennes balans är nedsatt på grund av yrsel och hon har trillat flera gånger. Hon har svårt att sova på nätterna på grund av oro och otrygghet och känner sig ensam. Hon känner sig otrygg om kvällarna när okända personer kommer från hemtjänsten.
Men detta var inte skäl nog att låta henne bo på ett hem med ständig tillsyn, menade kommunen. 103-åringen tvingades därför stämma kommunen och har nu fått rätt av förvaltningsdomstolen.

12 januari: Ännu en omhuldad myt visade sig vara sann, nämligen den om att polisen mörkar invandrarbrottslighet. Det visade sig att polisen har haft explicita direktiv att inte ta med signalement i sina efterlysningar – då sådana kan uppfattas som "rasistiska". Svenska Dagbladet kom över ett internt brev som förmedlades inom polisen i september 2015. Där skrev presschefen i Stockholm att polisen kan uppfattas som rasistisk och därför inte ska rapportera signalement till allmänheten. Lätt komiskt blev dock hela nyheten med tanke på att det är journalisterna som mer eller mindre tvingat poliserna att sluta använda signalement som hudfärg – genom att hänga ut dem som "rasistiska" varje gång de efterlyste någon med svart hudfärg.

13 januari: Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor vill utvisa sexdömda asylsökare – även om de har asylskäl. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skrev hon:
"Personer som söker asyl i Sverige bör vid sexualbrott få avslag på asylansökan och snabb avvisning ur landet. För personer med uppehållstillstånd bör utvisning också bli en betydligt vanligare rättsverkan."
...
"Det finns de som vill göra detta till en fråga om etnicitet. Det är inte det. Det är en fråga om kultur och värderingar. Vårt fria och öppna samhälle bygger på personlig frihet, västerländsk humanism och kristen etik. Dessa värderingar måste inte bara upprätthållas, de måste försvaras."
14 januari. En 18-årig man åtalades för handgranatsattacken mot en polisbuss i Tumba i augusti i fjol. Mannen åtalas för mordförsök, men även för flera andra brott – två grova rån, grovt vapenbrott, skyddande av brottsling samt ett rån.
16 januari: Frågan om mediernas eventuella mörkläggning av viktiga nyheter i Sverige, fortsatte engagera folket. Medieprofessor Jesper Strömbäck slog fast: "Att medierna skulle mörklägga något bär enligt min bedömning starka drag av konspirationsteori. Att ibland välja bort information handlar om nyhetsvärdering."
Detta fick krönikören Sakine Madon att fråga sina journalistkolleger på Facebook om de varit med om att redaktionen velat tona ner eller undvika ämnen som "kan gynna Sverigedemokraterna"? En journalist som har arbetat på flera större redaktioner berättar att det på samtliga arbetsplatser funnits en uttalad eller outtalad policy att inte gynna SD och främlingsfientlighet.
Men man avslöjar inte ostraffat redaktionernas hemligheter – Madon fick utstå hård och mestadels orättvis kritik. Själv skrev hon:
"I stället för dessa sandlådefasoner borde journalister ställa sig frågor som: Vad gör vi åt problemet? Var går gränsen mellan aktivism och journalism? Ska vi vara uttalat emot SD, eller hålla på konsekvensneutraliteten?"
18 januari: Två män åtalades för att de halalslaktat får på en pizzeria i Falkenberg. Halalslakt [den islamiska slaktmetoden] utan bedövning är förbjuden i Sverige, så männen försökte smussla in de två fåren i restaurangen. Ett vittne såg dem dock, men när polisen anlände var fåren redan döda och låg i sitt eget blod på betonggolvet. Männen, som inte äger pizzerian, åtalas för djurplågeri.


T v: En polisbuss förstördes helt av splitter i en handgranatsattack i Stockholm förra året. De fyra poliserna i fordonet kunde ha dött om inte bussen varit förstärkt. 14 januari åtalades en 18-åring för attacken. T h: Den blodiga kniv som användes av två män som halalslaktade får på en pizzeria i Falkenberg. Männen åtalades 18 januari för djurplågeri, eftersom man i Sverige måste bedöva djur före slakt vilket gör halalslakt olaglig i Sverige.


18 januari: Antalet övergrepp på offentliga badhus exploderade under januari månad. Tidningarna fylldes med artiklar om "kulturkrockar" på badhus, och hårt trängd personal som efterlyste vuxna att ansvara för de "ensamkommande flyktingpojkar" som tafsar på flickorna. Just denna dag var det en 16-årig asylsökande som greps av polisen när han tillsammans med ett gäng jämnåriga invandrarungdomar sexuellt ofredade en 15-årig svensk flicka. "Vid något tillfälle ska han ha försökt köra in fingrar under troskanten till baddräkten. Man ska även ha tagit henne på brösten utanpå baddräkten och tagit henne på benen", sa Kenneth Sundin, länsvakthavande polisbefäl, till Upsala Nya Tidning.
18 januari: Kvinnliga busschaufförer i Lesseboområdet har tvingats sjukskriva sig eftersom de känt sig trakasserade av nyanlända migranter. Det handlar främst om migranter som försökt använda ogiltiga biljetter, och inte accepterat chaufförens vägran att låta dem åka utan biljett. Värst har det varit på kvällar och nätter. Enligt bussbolaget hade problemen kunnat undvikas "om Migrationsverkets personal berättar för de nyanlända migranterna om vad som gäller plus att skriftlig information på flera språk finns". Vissa chaufförer låter dock migranterna göra som de vill, för att slippa bråk. En pappa krävde till exempel att få ta med hela familjen gratis på bussen eftersom hans fru fått en kallelse till mödravårdscentralen. När chauffören blev tillsagd att hålla käften, gav hon till slut efter och lät hela familjen åka gratis.

18 januari: RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning) kräver obligatorisk sexualundervisning för alla "ensamkommande flyktingbarn". Men det är inte vilken sexundervisning som helst – RFSU kräver att den genomförs "ur ett normkritiskt genusperspektiv".
Efter den senaste tiden avslöjande om sexattacker mot kvinnor i Stockholm, Kalmar och Köln, anser RFSU att tiden är mogen för unga män från starkt patriarkala miljöer att blir "normkritiska".
I en debattartikel skriver de: "Sex och samlevnadsundervisning som bygger på en genusmedveten och normkritisk bas har visat sig vara en nyckelfaktor för att inte bara stärka ungas hälsa utan också motverka könsbaserat våld. Det gäller för alla unga oavsett bakgrund. Det är en rättighet och en möjlighet Sverige inte får försumma."

19 januari: Det stora inflödet av unga män till Sverige har gett landet en uppseendeväckande skev könsfördelning, skrev professor Valerie M Hudson, Program on Women, Peace and Security, Texas A&M University, USA i Göteborgs-Posten: "Min forskning visar att det finns flera negativa konsekvenser för samhället när obalanserna i könsfördelningen ökar, något som Sverige behöver diskutera på allvar."
Obalanserna beror framförallt på invandring. Den extremt stora migrationen till Sverige 2015, där 71 procent var av manligt kön, har ökat dessa obalanser i könsfördelningen. "Av officiell migrationsstatistik kan man dra slutsatsen att det vid utgången av 2015 gick 123 stycken 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. Jämförelsevis har Kina, som har världens största obalanser i könsfördelning, 'bara' 117 pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. För mig, som har studerat könsfördelningen i Kina och Indien i 15 år, är det häpnadsväckande att ett land som Sverige har värre obalanser än något av dessa två länder."
I sin artikel listar professor Hudson flera skäl till att könsobalansen är farlig och undrar också till sist: "Hur är det möjligt att Sverige, ett av de erkänt mest feministiska länderna i världen, inte verkar bry sig om så kraftiga förändringar i könsfördelningen?"

19 januari: På Sjumilaskolan i Biskopsgården i Göteborg uppges råda näst intill anarki. Enligt en rapport från Skolinspektionen är lärarna på skolan rädda för sina egna elever. På Sjumilaskolan talas cirka 60 modersmål, färre än en tredjedel av eleverna blir godkända i alla ämnen, våld, hot och kränkningar är vardag och inga vuxna på skolan kan eller vågar sätta stopp för våldet. Förra terminen utbröt skottlossning på skolgården under kvällstid, och nu vittnar flera elever om att de inte längre vågar gå till skolan.
I rapporten från Skolinspektionen kan man läsa:
"Några lärare berättar att de själva varit i både verbala och fysiska konflikter med elever, och att lärarna ibland fruktar att elever ska slå ihjäl varandra. Lärarna beskriver en generell oro på skolan och berättar också att de anser att det föreligger risk för upplopp i högstadiet."
I november 2015, någon vecka efter Skolinspektionens besök, uppstod upplopp på skolan då elever slog sönder stolar, bord och tavlor i ett av klassrummen och lärarna fick larma polis för att få stopp på oroligheterna. Skolinspektionen kräver nu att Göteborgs kommun omedelbart tar itu med problemen på Sjumilaskolan. Är det inte åtgärdat senast 29 april, tvingas kommunen betala 700 000 kronor i vite.

20 januari: Den tidigare terrormisstänkte Mutar Muthanna Majid krävde en miljon kronor i skadestånd av svenska staten. Enligt juristen Peter Ataseven ska hans klient kompenseras för två saker: "Han var misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet. Men framför allt för att han har åsamkats massmedialt lidande, eftersom att han blev utmålad som terrorist och fick sitt namn och bild publicerad", sa Ataseven.
Vad som fick Säpo att 18 november anhålla Muthanna Majid misstänkt för förberedelse till terrorbrott, höja nivån för terrorhot i Sverige till en fyra på den femgradiga skalan och dra igång en stor polisjakt på den utpekade terroristen, är ännu höljt i dunkel. Då verkade de väldigt säkra på sin sak och de flesta medier publicerade namn och bild på den misstänkte. Kvällen därpå, 19 november, slog en stor polisstyrka till och grep Majid på ett asylboende i Boliden där han bodde. Han förhördes och tre dagar senare beslöt åklagaren att försätta Majid på fri fot, inte längre misstänkt för något brott.

24 januari: Stockholmspolisen slog larm om att de inte längre klarar trycket från de marockanska gatubarn som härjar i centrala stan. Beräkningar visar att det nu rör sig om hundratals unga män från Marocko och andra nordafrikanska länder som uppehåller sig olagligt i Sverige, framförallt i Stockholm men även i Göteborg.
SVT Nyheter talade med en polis som ville vara anonym:
"De här killarna är ett enormt problem för oss. De snor grejer överallt och misshandlar ordningsvakter på centralen. Tar tjejer mellan benen och ger dem örfilar när de säger ifrån. Alla poliser vet om det här. Situationen är katastrofal – jag skulle aldrig släppa iväg mina barn till T-centralen, det skulle ingen polis göra."
Några dagar senare verkade ett medborgargarde ha bestämt sig för att "rensa upp" bland gatubarnen. Enligt flera medier delade ett stort gäng maskerade män ut flygblad på Stockholm Central, med budskap som "Det är nog nu!" I flygbladet uppmanades människor att ta lagen i egna händer och leta upp de gatubarn som befann sig i området och utdela "straffen de förtjänar".
Händelsen fick enormt utrymme i mainstream-medierna som plötsligt döpte om gatubarnen till "ensamkommande flyktingbarn". Det märkliga är att polisen inte har mottagit en enda anmälan om misshandel från gatubarnen, och frågan är om någon attack alls ägde rum.

24 januari: Mauricio Rojas, som under många år var integrationspolitisk talesperson för Liberalerna, skrev i en krönika i Svenska Dagbladet:
"Ett land som präglades av en remarkabel etnisk homogenitet och en mycket stark känsla av samhörighet – allt det som Folkhemmet representerade så väl – har på några decennier omvandlats till ett mångetniskt samhälle, där gemenskapsbanden människorna emellan avsevärt försvagats."
Rojas, som kom till Sverige från Chile, ansågs till sist ställa för tuffa krav på invandrarna och fick därför inte längre företräda Liberalerna. Hösten 2008 lämnade han såväl riksdagen som Sverige, och flyttade till Spanien. Då och då ger han sig dock in i den svenska invandringsdebatten igen. Få svenskar hade vågat skriva som han gjorde:
"Dessa förändringar väcker oro hos många och ställer viktiga frågor om den framtid vi är på väg mot som nationell gemenskap. Vi vet hur det var, men ingen vet hur det kommer att bli, och det finns många som tycker att Sverige har förlorat sin själ och blivit ett slags mångkulturellt kaos. Därför växer nostalgin och en plågsam känsla av främlingskap i det egna landet, men också en vilja att bromsa eller åtminstone sakta ner omvandlingens tempo."
24 januari: Sveriges universitet och högskolor hade sett fram emot en förstärkning av sina budgetar med totalt 303 miljoner kronor, men nu dras pengarna in. Enligt Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, ska pengarna i stället användas för att täcka "de kraftiga utgiftsökningar som sker under 2016 med anledning av det stora antalet personer på flykt från krig och terror som söker asyl i Sverige".

24 januari: Ännu ett homosexuellt övergrepp inträffade på ett asylboende, denna gång i Ljungby. Polisen grep en 22-årig migrant misstänkt för att ha utsatt en 15-årig pojke för sexuella övergrepp på asylboendet där de båda bor.

25 januari: 22-åriga Alexandra Mezher knivhöggs till döds av en av de boende på det hem för ensamkommande flyktingbarn där hon arbetade. Mördaren Youssaf Khaliif Nuur påstod sig vara en 15-åring från Somalia, och eftersom inga åldersbestämningar rutinmässigt görs i Sverige av dem som påstår sig vara barn, placerades mannen tillsammans med tonåringar. När brittiska Daily Mail bevakade häktningsförhandlingen mot mannen, och raljerade över att svenska myndigheter accepterade hans påstående om att vara 15 år, blev svenska mainstream-medier rasande och kallade Daily Mail en "hatsajt" i stil med Avpixlat och Fria Tider. Det gick så långt att Daily Mail blockerade alla artiklar om fallet så att de inte går att läsa i Sverige. Man angav juridiska skäl, men många spekulerade i att censur på regeringsnivå låg bakom. När Migrationsverket i februari till sist kom fram till att mördaren inte är 15 utan över 18 år, rapporterades detta lakoniskt av svenska medier.