tisdag, januari 05, 2016

Nytt om islamiseringen av Storbritannien

 

Sören Kern på Gatestone Institute har gjort en tänkvärd
sammanställning av Storbritanniens islamisering 2015.
Likheterna med Sveriges är stora....
 
Här är ett kort utdrag:
 
NOVEMBER 2015
1 november: Independent publicerade en debattartikel med rubriken "Profeten Muhammed hade brittiska värderingar – därför är enda sättet att bekämpa extremism att undervisa mer om islam i skolorna".

1 november: Sunday Times avslöjade att icke-muslimska fångar i flera av Storbritanniens strängaste fängelser tvingas betala "skyddsskatt" till radikala muslimska fångar, under hot om våld. Skatten, också känd som "jizya", indrivs av islamiska extremistgäng i Belmarsh, Long Lartin, Woodhill och Whitemoor-fängelserna. Icke-muslimska fångar har uppgett att de mobbats och hotats med våld om de inte betalar med telefonkort, mat, tobak eller droger. En del av offren sa att de fått instruktioner om att se till så att vänner och familj på utsidan överför pengar till bankkonton som innehas av islamister.

3 november: Kasim Ali, 25, och hans kusiner Adeel Ali, 20, och Razi Khalid, 18, som befunnits skyldiga till en "hedersattack" på en pojkvän till en av deras systrar, slapp fängelse. Trion, som samtliga är från Blackburn i Lancashire, gav sig på Aquib Baig för att deras familj inte accepterade att han dejtade systern. De rammade hans bil och jagade honom därefter in i en affär, där de sparkade och slog honom framför ögonen på skräckslagna kunder. Domaren, Recorder Julian Shaw, sa:
"Det finns ingen plats för något som helst religiöst eller hedersbaserat våld. Det är motbjudande, det är emot er religion och det är olagligt. Jag hoppas att ni skäms riktigt ordentligt för att stå här i rättssalen. Era familjer kliar sig också utan tvekan i huvudet och undrar vad de gjorde för fel. Här har de blivit förödmjukade och utskämda genom att er fega grupp har attackerat någon annan. Åk tillbaka till era hem, era familjer och bygg upp ert rykte igen. Kom aldrig någonsin tillbaka och hemsök den här rättssalen med något hedersrelaterat våld."
9 november: Det framkom att muslimska lärare på Oldknow Academy, en av skolorna som pekades ut i den så kallade "Trojan horse"-skandalen, ett försök att islamisera brittiska skolor, tvingade elever att recitera anti-kristna ramsor på samlingarna. De före detta lärarna Jahangir Akbar och Asif Khan ska ha lett eleverna genom att skrika: "Vi tror inte på julen, eller hur?" och "Jesus föddes inte i Betlehem, eller hur?". Christopher Gillespie, den advokat som representerar National College for Teaching and Leadership (liknande svenska Skolverket), sa: "Man bestämde sig för att ha orimligt mycket religiöst inflytande på Oldknow School. Åtskillnaden mellan religionsskola och statlig skola suddades ut eller till och med förintades."

12 november: Som en del av en paneuropeisk antiterroroperation grep brittiska polisen Bakr Hamad, Zana Abdul Rahman, Kadir Sharif och Awat Wahab Hamasalih, misstänkta för att ha rekryterat självmordsbombare och planerat att kidnappa västerländska diplomater. De fyra männen kom samtliga som flyktingar till Storbritannien från Irak, och var en del av en utbrytargrupp från al-Qaida som använde internet för att rekrytera självmordsbombare, etablera "sovande celler" i Europa och attackera mål utomlands.

13 november: Yahya Rashid, 19, dömdes på två punkter i en rättegång i Woolwich Crown Court, för att ha förberett terrordåd. Rashid använde sitt studielån för att betala för flygresor till Turkiet för sig själv och fyra andra personer, i akt och mening att resa vidare till Syrien för att ansluta till IS. Efter att hans familj vädjat att han skulle komma hem, ändrade Rashid sig till slut och stannade i Turkiet. Han återvände till London i mars 2015 och greps då han landade.

17 november: Nissar Hussain, en 49-årig sexbarnspappa som konverterat till kristendomen, attackerades brutalt utanför sitt hem på St Paul's Road i Manningham. På en film av attacken tagen av Hussains egen övervakningskamera, kan man se hur två män i huvor hoppar ur en bil framför hans hus och slår honom 13 gånger med en yxa. Polisen utreder brottet som ett religiöst hatbrott. Hussain sa att han och hans familj har utstått ett liv av trakasserier, hot och rädsla på grund av muslimska fundamentalister sedan 2008, då de framträdde i en dokumentär i Channel 4 om hur muslimer som konverterar förföljs.

DECEMBER 2015
9 december: Poliser bekräftade amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps påstående att delar av London är no go-zoner för den brittiska muslimsk extremism. Trumps uttalande förlöjligades av premiärminister David Cameron och Londons borgmästare Boris Johnson. Inrikesminister Theresa May hävdade att "polisen i London är inte rädd för att gå ut och patrullera gatorna". Londonpolisen skickade ut ett uttalande där man skrev:
"Normalt sett bemöter vi inte den här typen av kommentarer, men i det här fallet är det viktigt att understryka för Londonborna att Mr Trump inte kan ha mer fel. Alla som kandiderar till presidentposten i USA är väkomna att få en föredragning från Londonpolisen om hur det ser ut i verkligheten då vi patrullerar i London."
En polis i Lancashire sa dock: "Det finns muslimska områden i Preston som, om vi ville patrullera dem, skulle vi vara tvungna att kontakta lokala muslimska ledare för att få deras tillstånd."
En annan polisman sa att han och andra kolleger är rädda för att utsättas för terrorhandlingar och talat om den "allvarliga varning" deras chefer gått ut med, att man inte bör bära uniform "ens i sin egen bil". Ytterligare en polis sa: "Islamisering har inträffat och fortsätter att pågå. Muslimska områden är inget nytt."
En polis från Yorkshire skrev:
"I det här fallet har han [Trump] inte fel. Våra politiska ledare är i bästa fall felinformerade eller oärliga. Han har pekat på något som är uppenbart för alla och envar, något som vi som nation inte vill erkänna – tror du att amerikanska polisen skulle förbjuda sina anställda från att bära uniform... för att de är RÄDDA för att poliserna ska bli mördade av extremister?"
17 december: Den brittiska regeringen publicerade en efterlängtad rapport om Muslimska brödraskapet. Den så kallade Jenkinsrapporten drog slutsatsen att "Muslimska brödraskapet inte har kopplats till terrorrelaterad verksamhet i eller mot Storbritannien". Dock framför man oro inför det "ibland hemlighetsfulla, eller till och med hemliga" sätt som Brödraskapet har verkat på för att forma muslimskt tänkande genom tre grupper: The Muslim Association of Britain, the Muslim Council of Britain och the Islamic Society of Britain.

17 december: The Waltham Forest Council of Mosques, som påstår sig representera 70 000 muslimer i London, svor att bojkotta regeringens förebyggande anti-terrorprogram, då man ansåg att denna politik var en rasistisk attack mot muslimer. Det var första gången en sammanslutning av moskéer utfärdat en dylik bojkott, och det underminerade helt regeringens försök att få med sig de religiösa samfunden i kampen mot radikalisering.
26 december: The Times rapporterade att muslimer bojkottar "Prevent"-programmet; mindre än en tiondel av alla tips om extremism kommer från muslimska källor. Avslöjandet att färre än 300 tips inkommit från muslimskt håll under sex månader väckte oro för att polisen undanhålls information som kan förhindra terrorattacker.

29 december: Mohammed Rehman, 25, och hans fru Sana Ahmed Khan, 24, befanns skyldiga till att ha planerat en IS-inspirerad terrorattack på ett köpcentra i London eller i tunnelbanan. Deras planer gick i stöpet då Rehman, under Twitterprofilen "SilentBomber" skickade ut en tweet där han bad om åsikter kring vilket som var det bästa målet. Polisen gjorde husrannsakan i hans hem i Reading i Berkshire och hittade där 10 kilo sprängmedel. Enligt åtalet hade Rehman bara behövt några dagar till för att fullborda bomben, som skulle orsakat många dödsfall om inte antiterrorpolisen dykt upp.
Under rättegången kom det fram att Khan strukit under stycken i Koranen som löd: "Döda dem varhelst ni finner dem och driv ut dem varifrån de drev ut er... detta är de otrognas lön." En annan understruken passage löd: "Krig är föreskrivet för er även om det bär er emot. Det kan hända att ni hatar en sak som är bra för er och att ni älskar en sak som är dålig för er."