onsdag, september 30, 2015

Jihadistisk asylsökare knivhögg polis i DanmarkDe danska myndigheterna förvarar det allra grövsta klientelet
bland asylsökarna i det s k Sandholmlägret. Det rör sig om
sådana personer som anses farliga för den allmänna säkerheten...

Natten till tisdagen gick det larm där och en ensam (!) polis
sändes dit. Han överfölls och knivhöggs allvarligt av en jihadist.

Jihadisten skrek Allahu Akbar medan han utförde dådet.
Polisen har konstaterat att det rör sig om en anhängare
till Kalifatet i Irak/Syrien, som snurrat runt i asylsystemet i
över två år.

Den Korte Avis berättar:

Politiet anholdt i går en 25-årige palæstinenser for drabsforsøg på en politimand i Sandholmlejren natten mellem mandag og tirsdag.
 
Palæstinenseren er radikal muslim og har sympatier for Islamisk Stat.


 Det mener Nordsjællands Politi efter at have ransaget den 25-åriges værelse.
 
“Der er fundet forskellige spor i efterforskningen, som tyder på, at den anholdte 25-årige statsløse palæstinenser kan være radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat,” skrev Nordsjællands Politi i går aftes i en pressemeddelelse og fortsatte:
 
“Efterforskningen i sagen skal derfor afdække dette spor nærmere. Efterforskningen har endvidere vist, at den formodede gerningsmand kan være psykisk ustabil.”
 
Den 25-årige palæstinenser er en afvist asylansøger, som har været kendt i asylsystemet siden 2013. Han rejste ud af landet men vendte tilbage i 2015 for at søge om asyl. Det blev afvist og han skulle rejse ud af landet. Mens han ventede på at blive udsendt boede han i Udrejsecenter Sjælsmark, den tidligere Sjælsmark Kaserne.
 
Men han opholdt sig altså på Center Sandholm, da betjenten blev overfaldet.
 
Han råbte “Alluha Akbar”
Ifølge Ekstra Bladet råbte den 25-årige “Alluha Akbar” (Allah er størst), da han angreb den 56-årige politimand og sårede ham livsfarligt med tre knivstik i skulder, arm og hals.
 
“Det kan jeg ikke kommentere. Der er detaljer i efterforskningen, vi ikke vil ind på,” siger chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet og fortsætter:
 
“Vi arbejder ud fra den hypotese, at der er tale om en radikaliseret person, og så skal vi naturligvis efterforske motivet og undersøge, om andre personer har medvirket.”
 
Den 25-årige afviste asylansøger vil i dag blive fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Helsingør med krav om varetægtsfængsling for drabsforsøg.
 
Af hensyn til mistanken om terror vil Grundlovsforhøret foregå for lukkede døre, da der kan være medgerningsmænd på fri fod.
 
Ventede på, at en politimand skulle møde på arbejde
Politiets foreløbige undersøgelser viser, at den 25-årige palæstinenser havde skaffet sig adgang til politiets bygning i Center Sandholm, hvor han herefter ventede på, at en politimand ville møde på arbejde.
 
Det gjorde den 56-årige politimand fra Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter lidt i halv fire tirsdag morgen.
 
“Da han træder ind, bliver han overfaldet af en mand, der først stikker ham med et enkelt knivstik. Der opstår tumult, hvorefter gerningsmanden tildeler betjenten yderligere to knivstik. Politibetjenten blev stukket i skulder, arm og hals,” oplyste chefpolitiinspektør Magnus Andersen, Nordsjællands Politi, i går på et pressemøde.
 
Selvom han var hårdt såret, lykkedes det politibetjenten selv at tilkalde hjælp. Han blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han efter en operation er uden for livsfare.
 
Startede en menneskejagt
Efter drabsforsøget stak den 25-årige palæstinenser af, og klatrede over hegnet omkring Sandholm. Drabsforsøget på den 56-årige politimand udløste en storstilet menneskejagt, hvor store boligområder blev spærret af og al busdrift indstillet.
 
Først da politiet tirsdag klokken 10:05 anholdt den 25-årige palæstinenser på sit værelse i Udrejsecenter Sjælsmark og sigtede ham for drabsforsøg, blev trafikken i området atter normal og busserne fik lov til at køre.
 
Politiet ønsker ikke at oplyse, hvordan man fandt frem til den 25-åriges identitet.
***
UPDATE
Har tidigare överfallit svensk minister....
Under onsdagen har det också framkommit att den 25-årige "palestinske" våldsmannen så sent som i våras vistades på ett svenskt asylboende, i Broby i nordöstra Skåne. Boendet besöktes av justitie- och migrationsministern Morgan Johansson. 25-åringen attackerade då migrationsministern och flera andra personer genom att spruta skum med en brandsläckare. Händelsen utmynnade i att 25-åringen greps av ministerns SÄPO-vakter, varpå gripandet övertogs av reguljär polis. Det är dock oklart om händelsen fick några rättsliga konsekvenser för 25-åringen.
***
Mera om terroristen på Den Korte Avis

***