lördag, maj 30, 2015

Väktarna på Jerusalems murar


 
 
Bland Israels mindre kända vänner är norsk-svenska
Elia Bönearmé, som ständigt ber för Israels välgång.
Armén arbetar utifrån Jesaja 62:6-7:
På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag
eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN,
unna er ingen ro. Och ge honom ingen ro, förrän han fast
grundar Jerusalem och gör det till en lovsång på jorden.
 
 
 
ISRAEL ATTACKERAT FRÅN GAZA – IGEN!

“Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd. ” (Joh 10:10)

Med demonisk frenesi fortsätter islams anhängare att attackera Israel för att slakta och förgöra. Denna vecka avfyrades återigen raketer från Gaza in i Israel och terrorattackerna fortsätter i Jerusalem.

Oppositionsledaren i Israel, Isaac Herzog, meddelade förra veckan Norges utrikesminister Borge Brende att Hamas fortsätter att bygga tunnlar in i Israel och att nästa väpnade konflikt med Hamas är endast en tidsfråga.

Samtidigt planerar vänsterextremister för en ny våg av ”Skepp till Gaza” denna sommar och media i Europa kritiserar Israel för att man försvarar sig mot raketanfallen från Gaza.

Be för Israels säkerhet och be att Gud tröstar sitt folk när hela världen vänder sig emot dem. Toran säger:

”Du skall inte sprida ett falskt rykte. Du skall inte stödja den ogudaktige genom att bli ett falskt vittne. Du skall inte följa mängden och rätta dig efter den i det onda, så att du vränger rätten när du vittnar i något mål. Du skall inte vara partisk för den fattige i hans rättssak.” (2 Mos 23:1-3)

Media och politiker i väst bryter idag mot alla dessa bud. Man förmedlar ständigt falska rykten från konflikten i Israel och man är partisk för den fattige. Palestinska terrorister kan begå vilka hemska våldsbrott och övergrepp som helst, men man tar ändå deras parti mot Israel eftersom man menar att de utgör ”den svagare parten”. Israel däremot kritiseras för allt man gör. Denna felaktiga sympati präglar också den avfallna kristenheten i Väst som vänder sig mot Israel.

Samtidigt som man tar parti för den fattige, böjer man sig också för dem som har makt. Islam kontrollerar idag oljan och därför ursäktas och försvaras alla hemskheter i denna religion på alla tänkbara sätt. Gud kommer att döma speciellt Europa hårt för detta fruktansvärda hyckleri.
 
 
***
Israels biträdande utrikesminister Tzipi Hotovely uppmanade denna vecka i ett videoinspelat tal till Israels diplomater runt om i världen i över 100 nationer, att börja hänvisa till Bibeln för att understryka Israels rätt till hela dess land. Hon sa: ”Det är viktigt att påpeka att detta land är vårt, hela landet är vårt. Vi har inte kommit hit för att be om ursäkt för detta.”

Detta banbrytande tal chockerade många inom utrikesdepartementet men har också stöd från många israeler som upplever att det verkligen är på tiden att Israel tar bladet från munnen i denna fråga.

”Det internationella samfundet sysslar med sådant som har med moral och rättvisa att göra. Vi behöver därför återvända till den grundläggande sanningen när det gäller våra rättigheter till detta land” sa Hotovely vidare. Hon citerade sedan den kände judiske toraläraren Rashi som levde i Frankrike för tusen år sedan.
 
I sin berömda kommentar över Första Moseboken förklarar han att Bibeln börjar med världens skapelse, därför att om en främmande nation någon gång skulle anklaga judar för att stjäla Israels land, så skulle judarna ge följande svar: ”Eftersom hela världen tillhör Gud så är det bara han som kan avgöra vilket folk Israels land tillhör. Och Gud har valt att ge detta land till det judiska folket.”

Låt oss tacka Gud för detta frimodiga klarspråk från Israels nya biträdande utrikesminister! Be att Gud fortsätter att styrka henne att vara frimodig! Detta är ett banbrytande uttalande samtidigt som Katolska Kyrkan och stora delar av kristenheten sviker Israel.