fredag, augusti 19, 2005

Idag Gaza, imorgon världen....




Israelrapport berättar idag om "firandet" i Gazas arabiska delar:

"Förenta Nationerna finansierade delar av det palestinska firandet under den här veckan, rapporterar New York Times.En Fatah-banderoll där det stod "Idag Gaza, i morgon Västbanken och Jerusalem," betalades av FNs utvecklingsprogram UNDP, enligt tidningen.
Både den palestinska myndigheten och ett stort antal terrororganisationer anordnade festligheter och samlingar för att fira att Israel lämnade Gazaremsan, rapporterar Arutz-7.

Chefen för den militära underrättelsetjänsten, generalmajor Aharon Ze'evi, varnade för att terroraktiviteterna kan "återupptas" i april nästa år.Tidningen förklarade inte vad Ze'evi menade med "återupptas," då terrorn aldrig har upphört. Som Israelrapport skrev den 5 augusti förekom 436 incidenter av palestinsk terror bara under juli månad.

Ledaren för terroristorganisationen Islamiska Jihad påstod att Israels tillbakadragande från Gaza bevisar värdet av terrorism, och av den anledningen kommer de att intensifiera attackerna i hela Israel. Han sade emellertid att attackerna skulle återupptas först när Israel har fullgjort utplåningen av alla de judiska bosättningarna i Gaza och norra Samarien. Terrorism är, enligt hans uttalande, det enda sättet att "befria palestinskt land" från Israel.

Hizb'Allah har också betalat tiotusentals dollar för att finansiera utvecklandet av palestinska missiler på Västbanken, skrev World Tribune. Missilerna är ämnade för att användas mot israeliska städer och mot den internationella flygplatsen utanför Tel Aviv, efter tillbakadragandet."