söndag, oktober 24, 2021

Richard Jomshof: Vi har varit för slappa mot islam

 

Nyhetsbyrån NB bjuder på en intervju med Richard Jomshof.

 Richard Jomshof (SD) är partisekreterare och skolpolitisk talesperson. Han vill se statligt huvudmannaskap av skolan och en tydlig ledning med rektorer som vågar ta tag i problem. Skolan har otydliga regelverk och många vågar inte gripa in. Den väldiga invandringen har påverkat skolan negativt – och det som länge varit en ”flumskolan” har nu förvärrats.

Skall man hålla ihop Sverige är islamismen ett huvudbekymmer. Kristendomen är det sammanhållande kittet i vårt samhälle – även om man inte är troende. Vi har också haft ”upplysningstiden” på 1700-talet, vilken aldrig har ägt rum i den muslimska världen. Det är klart att moskéer som finansieras av ”skurkstater” som Saudiarabien är ett problem. De bör stängas och ”monteras ned”.

Visst finns det sekulära och liberala muslimer, men de är tyvärr inte tongivande. Vi måste få kritisera religioner precis som politiska partier, menar Richard Jomshof. Han avser själv att fortsätta med sin kritik så länge inte islam och koranen reformeras. Och han vill tillåta kritik mot islam utan att det får konsekvenser. ”Den dag vi sitter i regering skall vi se till att vi får ett öppet demokratiskt samhälle”, lovar han.

Christopher Jarnvall