måndag, juni 08, 2020

Malmös gangsterboss gripen - i Dubai

Tidigare skrev jag regelbundet om Malmös undre värld och dess islamistiska kopplingar.
Redan för tio år sedan skrev jag bl a:

"Själv tycker jag det mest fascinerande är

kopplingarna mellan gangstergäng, taxibolag,terrorister, islamister, mullor, moskéer, kommunpolitiker och annan ekonomisk kriminalitet."

Kriminaliteten detta sekel har framförallt kontrollerats av shariagäng, d v s unga islamister av  balkan-islamiskt eller arabiskt-iranskt ursprung som utbildats i Malmös alltmera islamistiska moskéer.
Danmarks  stora problem med shariagäng har exporterats till Malmö med några års fördröjning.

Under ett årtionde dominerades den grövre brottsligheten av M- och K-gängen (bosniskt respektive albanskt). De tillhörde huvudsakligen en äldre för-islamistisk gangstergeneration. 
De var s a s Corleoneklanen omplanterad till Malmö.

Sedan gängen i stort sett skjutit av varandra uppstod en kort tid ett maktvacuum. De nya härskarna över den lönsamma knarkhandeln blev kurdiska Al-Zein-och arabisk-iranska Mekkygängen. Och därmed tog också islamismen över den undre världen...

"Kometen" i denna subkultur blev den unge Amir Mekky, som utmärkte sig för extrem våldsamhet och hänsynslöshet. Han är av iranskt ursprung, har danskt medborgarskap men är uppväxt i nyslummen i Malmö. 

Men till slut hade han skaffat sig för många fiender. 
Sommaren 2018  sköts större delen av hans gäng ned utanför sitt  tillhåll spelcafeet Galaxy på Drottninggatan mittemot polishuset. Malmös kriminalpoliser och åklagare blev ögonvittnen till de största morden i stadens kriminalhistoria. 

Så - hög tid för Amir Mekky och de överlevande att flytta till Spanien undan alla fiender och den svenska polisen.
I Spanien specialiserde de sig på betalmordKunderna, oftast olika knarkgäng, stod på kö för at få konkurrenter likviderade.

Men säg den lycka som varar...
Till slut tröttnade spanska polisen på den besvärliga importen från Sverige....
Huvuddelen av gänget greps och Amir gick i exil i Marokko. Nu med en Interpolefterlysning på halsen.  

Men även i exilen tycks han ha "arbetat".

Han misstänks ha haft ett finger med i spelet när den albanske Malmögangstern och miljonären Flamur Beqiri mördades inför sin familj på julafton i London.

Men i veckan greps han av polisen i Dubai, som nu ivrigt väntar på att överlämna honom  till Spanien.

Och i Malmö väntar vi på ett nytt gangsterkrig om vem som ska bli den nye tuppen på gödselhögen...


****
fotnot: illustrationen ovan föreställer ett shariagäng från Köpenhamn, som i huvudsak gått hädan under jihad i Syrien...