lördag, juni 22, 2019

"Vetenskapsskolan" i Göteborg - en ren jihadistsump
Den islamistskola i Göteborg som använder det kuriösa 
namnet "Vetenskapsskolan" avslöjas alltmera som en 
ren jihadistsump...
Dess VD Abdel-Nasser El Nadi skakar galler sedan 
SÄPO:s stora imamrazzia startade under våren.
Nu avslöjar välinformerade DOKU att där finns minst
elva anställda med nära kopplingar till Kalifatets terror-
regim. Samtidigt avslöjas alltmera om skolans
märkliga undervisning.
Är det inte hög tid för regeringen att ingripa och 
stänga eländet ?


Ett litet utdrag:

Muslimska Vetenskapsskolans vd omhändertogs av Säkerhetspolisen som ett hot mot rikets säkerhet.
Doku kan nu tillsammans med Expressen avslöja att minst fyra återvändare från krigets Syrien fått arbete på samma skola. Ytterligare sju anställda har under de senaste åren kunnat knytas till den våldsbejakande extremistiska miljö som Säkerhetspolisen håller ett vakande öga över.
Sven-Erik Berg, skolchef på Vetenskapsskolan i Göteborg, försvarar sig:
– Vi har en väldigt tydlig värdegrund, säger han.
Den 15 maj i år hämtades den radikala imamen och Vetenskapsskolans vd Abdel-Nasser El Nadi av Säkerhetspolisen i Göteborg. Han var den sjätte i raden av framträdande radikala islamister som sattes i förvar hos Migrationsverket på Säkerhetspolisens inrådan som ett hot mot rikets säkerhet.


Vetenskapsskolans tidigare vd och huvudman Abdel Nasser El Nadi är omhändertagen av Migrationsverket efter anmälan av Säkerhetspolisen.
Skolinspektionen granskar nu skolan som under tio års tid finansierats av svenska skattebetalare. Bara sedan 2013 har 223,7 miljoner kronor pumpats in i skolan i form av skolpeng.
Nu kan Doku i samarbete med Expressen avslöja att Abdel-Nasser El Nadis skola, som formellt är konfessionsfri, avlönat återvändare från krigets Syrien för att utbilda och ta hand om skolbarnen.

Avrättningsfilmer hittades

Återvändarna har haft olika grad av relation till terrorsekten IS eller motsvarande islamistiska grupper i Syrien:
• En 33-årig kvinna åkte ner med sina barn till Syrien 2013 för att bo i ett av terroristgruppen Jaysh al-Muhajireen wal-Ansars kvinnohus. 
Familjen försörjdes av terrorgruppen, som kort senare skulle uppgå i IS, medan kvinnans dåvarande make Hassan Al-Mandlawi var ett av gruppens befäl. 
Den 33-åriga kvinnan anställdes av Vetenskapsskolan efter hemkomsten till Sverige. Hennes dåvarande make Al-Mandlawi dömdes till livstids fängelse för terrorbrott begångna i Syrien efter att filmer hittats där han var med då två män fick halsen avskurna samma år som familjen var där. 

Barnskötare och IS-återvändare

• En 60-årig barnskötare vars son Kamal Badri reste ner till Syrien och stred för den islamistiska gruppen Kataeb al-Mujahereen, som senare blev en del av IS. När även hennes dotter gifte sig med en känd IS-terrorist och anslöt sig till IS i juli 2015 följde den nu 60-åriga kvinnan efter ner till Syrien och levde med familjen i det IS-kontrollerade området. 
Efter återkomsten till Sverige har kvinnan inte bara avlönats av Vetenskapsskolan. Hon har även arbetat som barnskötare vid en kommunal förskola i Göteborg. 

Bara sedan 2013 har 223,7 miljoner kronor pumpats in i skolan i form av skolpeng.
• En 32-årig man som har umgåtts i kretsar där flera åkte ner till Syrien för att ansluta sig IS och andra terrorgrupper. Han åkte också själv ner till Syrien, enligt honom själv för att köra förnödenheter till krigets offer långt innan IS etablerade sitt kalifat. Han var vid tiden en återkommande religiös föreläsare och poet. 
Efter att IS intagit staden Mosul i Irak diktade han: 
”Det är ett maktskifte på gång för det här är nya tider, våra lejon har vaknat och plockar vinst i sina strider … Huvuden kommer att rulla som inte förtjänar några axlar. Systemen kommer splittras enkelt som att krossa en flaska.”
– Jag tar avstånd från allting som har med IS att göra och någon sorts extremism. Jag är väldigt ledsen om den dikten orsakat någon oro och tar avstånd från den, säger 32-åringen i dag. 
• En fjärde anställd är en 29-åring som själv uppgett att han var i Syrien mellan åren 2012 och 2014. Enligt honom själv för att delta i humanitärt hjälparbete, men han ingår bland den grupp av återvändare som Säkerhetspolisen följer.