tisdag, maj 24, 2005

HAMAS, Nobelvägen 79, Malmö


I en liten affärslokal på Nobelvägen 79 finns Al-Aqsa Spannmåls Stiftelse.
Den ser oskyldig ut och uppger sig samla in pengar till änkor och faderlösa i Mellanöstern. I verkligheten är den en av den islamistiska terrororganisationen Hamas många täckorganisationer i Europa. De bryr sig inte ens om att maskera verksamheten särskilt väl. På en engelsk Hamas-hemsida listas under rubriken Guds Union 17 föreningar och stiftelser i Västeuropa. De flesta använder namnet Al-Aqsa och samtliga slussar stora belopp varje år till Hamas verksamhet.

De tyska och danska myndigheterna har stängt Al-Aqsa-stiftelserna i sina länder sedan de kunnat konstatera att åtskilliga miljoner sänts direkt till Hamas s k militära verksamhet, d v s terror mot civila i Israel.
Stiftelserna har omsatt mycket stora belopp eftersom zakat, (den frivilliga) religösa skatten från en mängd församlingar betalats in till dem.

Den lilla affären på Nobelvägen tar emot all zakat från Norge, Sverige och sannolikt Danmark. Svenska myndigheter, och då talar jag ffa om SÄPO, har känt till verksamheten i flera år men inte gjort något. Min misstanke är att det har ansetts som så politiskt känsligt att UD har tillfrågats och sedan sker självklart ingenting.
Stiftelsens egen presentation finns här
http://www.islamonline.net/Arabic/intifada/2002/04/article21-20.shtml