onsdag, augusti 17, 2005

ISM och självmordsbombarna

ISM, International Solidarity Movement, är en av de mest omhuldade organisationerna inom extremvänstern idag. En rörelse som predikar ett konsekvent Israelhat och öppet stöder terrorattacker mot judar. Ja, mera politiskt korrekt kan man ju knappast bli bland dagens svenska proffstyckare. Då hyllas man naturligtvis av Ali Esbati (mannen som hatar "likgiltiga människor"..) och på DN Kultur (varför kan man få en aning om här).

Lyckligtvis har det inte saknats vakna bloggare som vågat kritisera ISM.
Nu kommer tidskriften Frontpage Magazine med ett avslöjande reportage om banden mellan ISM och tre brittiska självmordsbombare. Muhammad Sadique Khan, en av tunnelbane-bombarna 7 juli, tillbringade en dag i Israel 2003, med största sannolikhet för att förse sina kumpaner Asaf Hanif och Omar Sharif med sprängämne och instruktioner inför bombningen av Mike´s Place på strandpromenaden i Tel Aviv 30 februari 2003. Hanif och Sharif deltog i ISM aktioner sina sista veckor.
Som ISM Sverige skriver på sin hemsida "ISM motsätter sig inte den väpnade kampen utan stödjer palestiniernas rätt till legitimt väpnat motstånd mot ockupationen".
Det måste kännas tryggt för Hamas, särskilt när de också vet att "Vi ser oss som en del av det palestinska folkets uppror och solidariserar oss fullt ut med palestinierna".
Det är väl därför hemsidan "pryds" med en karta där staten Israel redan försvunnit...