lördag, oktober 03, 2015

SÄPO: "Vi klarar inte mera jihadism"En läsvärd artikel på Gatestone redan i början på sommaren.

Sedan dess har Europa drabbats av den stora asylinvasionen.
Alla säkerhetstjänster är överens om att framförallt Kalifatet utnyttjar
tillfället till att slussa in stora mängder terrorister tillsammans med
asylsökarna...
Just nu anländer ca 1.000 asylsökare till Sverige per dag som låter
registrera sig och ett okänt antal utanför systemet.

Som var och en kan konstatera, t ex på Malmö C, är den överväldigande majoriteten unga män i 18-25 årsåldern. Unga män utan identitetshandlingar och med ett förflutet som inte går att kontrollera.
Så förutom den s k inhemska jihadism SÄPO uppger sig digna under får vi
varje dag ett okänt antal nya terrorister. Grattis Sverige !

8 maj hölls ett seminarium om jihadism vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Svenska säkerhetspolisen Säpo avslöjade då att rekryteringen av svenska ungdomar till våldsbejakande islamism hotar att bli dem övermäktig. Säpochefen Anders Thornberg sa:
"Jag har arbetat inom Säpo 30 år och inom polisen sedan 35 år, och jag har aldrig sett något som kommit med så stark kraft som detta. Det är ett enormt tryck på Säpo. Det kan inte fortsätta att rekryteras fler och fler, för då kan vi inte klara det till sist."
Säpo säger att de "i princip" känner till alla de omkring 300 individer som rest till Syrien och Irak de senaste 2,5 åren, de 35-40 som dött och de cirka 100 som återvänt till Sverige – varav en del haft i uppdrag att utföra terrordåd i Sverige eller andra länder.
Förutom detta erkände Säpo också att de oroar sig för att utländska jihadister utnyttjar det svenska asylsystemet (där mer än 90 procent saknar id-handlingar men ändå får permanent uppehållstillstånd) genom att "gömma sig i flyktingströmmen".