tisdag, juli 15, 2014

Hjälp Israel bygga skyddsrum !Vänner,

> Israel är under attack - den senaste veckan har över 900 raketer avfyrats från Gaza och de allra flesta landat i Israel. Raketerna faller över främst södra Israel i genomsnitt var tionde minut! Tack vare försvarssystemet "Iron Dome" har - än så länge - ingen israel dödats och antalet skadade är relativt lågt.

> Men skadorna är avsevärda ändå. Ca 8 000 israeliska barn lever i närheten av Gaza, många av dem - och även tusentals vuxna - lider av traumatiska syndrom. Antalet skyddsrum räcker inte till för alla israeler som är i farozonen för Hamas raketer.

HÄR KAN VI GÖRA EN INSATS!
Vi genomför nu en akutinsamling för att hjälpa till med två saker:

=> 1) Hjälpa barn att komma bort från närområdet till Gaza längre norrut och få lite andrum (kostar ca 2 000 kr per barn)
=> 2) Hjälpa Israel att bygga fler skyddsrum (kostar ca 200 000 kr/st)
Du kan bidra på något av följande sätt:

 -
gå in på http://www.israelinsamlingen.org/ge-en-gava/spontangava/, ge valfri gåva och ändamålet "Terroroffer" eller "Skyddsrum" - skicka ett SMS med texten israel till nr 72980 så bidrar du med 200 kr - ge valfri gåva via pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609, ange det ändamål du föredrar   Vi vill hjälpa så många barn som möjligt och har som mål att kunna bygga två nya skyddsrum.

NU ÄR DET DAGS ATT STÅ UPP FÖR VÅRT HOTADE ISRAEL OCH ISRAELS BEFOLKNING! Tack för din gåva. 
Med vänlig hälsning,  
Ulf Cahn 
Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod
www.israelinsamlingen.org