torsdag, augusti 12, 2021

Islamistledare i Malmö belönas med 12,5 miljoner

 

 Nyhetsbyrån NB har den beklämmande nyheten om ny miljonrullning till islamistgrupper i Malmö. Arma Malmö....


Imamen Salahuddin Barakat är ordförande för Islamakademin i Malmö, som finansieras av skattemedel från Malmö stad. Han får nu dessutom drygt 12,5 miljoner kronor ur Allmänna arvsfonden för att ”förebygga antisemitism och islamofobi”.

Barakat – som ofta lyftes fram som ett föredöme att ”föra dialog med” – solkade dock ned sig förra året, när han drygt en vecka före det muslimska mordet på läraren Samuel Paty i Paris skrev på Facebook:

”En vacker dag kommer de som har varit utsatta för Frankrikes ondska och orätt att utkräva sin rätt.” Det skrev Nyheter Idag.

Han skall även ha kallat Frankrike för en ”islamofob skurkstat” som lever på att ”suga ut blodet på de svaga i världen”. De enda som är värre än Macron är de ”araber och muslimer som ser honom som någon slags räddare eller beskyddare.” Detta skrev GP.

Salahuddin Barakats projekt – som han enligt uppgift genomför tillsammans med en rabbin – riktar sig till unga i åldern 12-25 år och startade i juli. Det skall pågå i ett år.

Bidragsutdelningen väcker kritik.

”Malmös informelle borgmästare, Salahuddin Barakat blir rikligt belönad av Arvsfonden för sin kamp. Projektet ”Tro på tillit” beviljas 12.508.420 kronor.”

Det skriver den tidigare riksdagsledamoten Carina Hägg (S) syrligt på Twitter.  Hägg sparkades från valbar plats 2014 sedan hon hade kritiserat Socialdemokraternas nära samarbete med islamisterna.

Riksdagsmannen Jonas Andersson (SD) konstaterar:

”Återigen visar regeringen att den är oduglig när det gäller att stoppa miljonrullningen till islamister från offentliga institutioner. Särskilt stötande är det i fall som dessa när islamister dessutom tillskansar pengar från avlidna svenskar.”

Andersson fortsätter: ”Det handlar om pengar som snarare borde hanteras med stor respekt och försiktighet. Islamister skall inte ha en enda krona av svenska folkets pengar.”

Christopher Jarnvall

***

Imam Barakat har varit i blåsväder förr: Se här och här och här.

Min kommentar:

Jag har tidigare varnat för Allmänna Arvsfondens omdömeslösa och samhällsfarliga hantering av avlidnas kvarlåtenskap. 

Så, ännu en gång: Riskerar du att avlida utan arvingar (och saknar skrivet testamente) så se för Guds skull till att skriva ett testamente i tid. Om inte annat testamentera din kvarlåtenskap till Småfåglarnas Vänner el dyl. Annars hamnar dina besparingar i klorna på Allmänna Arvsfonden och bidrar till Sveriges islamisering...