lördag, augusti 01, 2020

Mordbränder för att utplåna vår historiaJust nu drar en våg av mordbränder över hembygdsgårdar och lokala museer i Skåne.

I sommar har hembygdsgårdarna i Villands härad vid Kristianstad, Kävlinge och i natt i Perstorp bränts ned. I kombination med talrika inbrott och vandalisering/stölder av statyer visar det helt klart syftet: Att utplåna vår historia ! 
Redan tidigare är länken mellan dagens invånare och förfäderna skör.
Ämnet hembygdskunskap som fanns i skolan så sent som under min skoltid har försvunnit, ämnet historia håller på att avvecklas (säger historielärarna) och i stort sett bara ett bokförlag som specialiserar sig på historia finns kvar...

Ett folk utan historia har inga rötter och är ett värnlöst offer för lögnare, bluffmakare och extremister.
Det har ju visat sig tydligt i samband med den kommunistiska BLM-rörelsens attacker mot Sverige, svensk kultur och svensk historia. Allsköns dumheter och lögner kan spridas oemotsagda i medierna och bli trodda av det historielösa folket.
Spåren från det historielösa USA förskräcker...

Tyvärr tycks det vara en medveten strategi från vissa makthavare. Riksdag och regering avvecklar sedan årtionden historieundervisng och -kunskap. Kommunisterna är maktens spjutspets när de bränner, stjäl och utplånar kulturen, men det är de politiska makthavarna som får vad de önskar: Ett okunnigt och lättmanipulerat folk. 


En liten fotnot om Perstorp:
Jag råkar vara kusinbarn till den siste innehavaren av det som blev Hembygdsgården i Perstorp och minns 
när det fortfarande var ett levande lantbruk bedrivet ungefär som på 1800-talet. 
Jag minns också många av dem som på olika sätt försökte bevara vårt fädernesarv. Över femtio års idealiskt slit och hela bygdens samlade historia fanns i en stuga med anor från 1500-talet . 

Det känns nästan ironiskt att det som brändes i natt var den enda byggnad i den dåvarande byn som inte brändes vid den svenska invasionen på 1670-talet.  

Låt inte de historielösa och 
extremisterna segra!