måndag, juni 24, 2019

"Judiska församlingen i Malmö ....försvinner inom kort"

 
 
 
Den numera mycket lilla judiska församlingen i Malmö
räknar snart med att vara helt utplånad...
 
Stadens våldsamma islamisering, underblåst av de styrande
socialdemokraterna, har lett till "en grov och våldsam
antisemitism", som inte ger något utrymme för normalt
judiskt liv i Malmö, skriver Judiska församlingen i ett
öppet brev till kommunledningen.
 
Nyheter Idag återger detta hittills hemliga nödrop:
 
MALMÖ Den judiska församlingen är på väg att försvinna från Malmö inom en mycket snar framtid om inget görs åt den grova och omfattande antisemitism som finns i staden. Det har gått så långt att bara ett försäkringsbolag är villigt att försäkra församlingens lokaler – till skyhöga premier. Det skriver Judiska församlingen i ett dokument till Malmö stad. Bland åtgärderna som nämns är stärkt bevakning, övervakningskameror och informationsinsatser. ”På framförallt arabiska”, skriver församlingen.

Malmö har plågats svårt att antisemitism under de senaste decennierna. Senast i raden av skandaler var när Nyheter Idag avslöjade hur SSU:are skanderade ”Krossa sionismen” under årets förstamajtåg.
Läs även: ”Krossa sionismen” skanderar SSU:arna med Ilmar Reepalu i spetsen

Situationen är kritisk, uppger Judiska församlingen i en åtgärdsplan som Nyheter Idag har tagit del av.  Medlemsutvecklingen i församlingen har varit dramatisk och på 20 år har man mer än halverats. 1999 hade man 842 medlemmar. 2009 var det 610 och i år är det 387 medlemmar.
”Judiska fö̈rsamlingen kommer inom en mycket snar framtid att försvinna om inget drastiskt görs. Malmö är redan idag en ”No-go-zone” för judar runt om i världen. När Malmö omnämns i media runt om världen så är det alldeles fö̈r ofta i anknytning till antisemitism. En Google-sökning på antisemitism Malmö̈ ger 215 000 träffar. Nuvarande satsningar räcker tyvärr inte,” skriver församlingen.

Enligt Svante Lundgren, docent i teologi, beror judehatet i Malmö på en lång religiös konflikt i Mellanöstern. Malmö har tagit emot ett stort antal invandrare från Mellanöstern.
– I många länder i Mellanöstern finns det stark antisemitism, och därav finns det människor som blir uppväxta med det, inte bara hat mot Israel utan mot alla judar. Det finns mycket forskning kring det här och det man ser då är att vissa från Mellanöstern får med sig starka antisemitiska åsikter från sitt hemland, säger Lundgren till Expressen.
I åtgärdsplanen skriver församlingen att det finns en ständig hotbild.
”De senaste åren har hoten och riskerna ökat dramatiskt och många anser att det bara är en tidsfråga innan en allvarligare incident kommer att inträffa”, skriver man.
Det var först för tre år sedan som staten gick in och tog hand om kostnader för bevakningspersonal. Innan dess fick församlingen själv stå för den kostnaden. Fortfarande har församlingen kostnader på närmare 100 000 kronor för larmavtal och liknande per år på grund av hotbilden i Malmö. I åtgärdsplanen framkommer också att nästan inga försäkringsbolag är villiga att försäkra Malmös synagoga.
 
”Vår försäkring har mer än fördubblats jämfört med vad vi betalade för några år sedan. Idag uppgår den till närmare 400 000 kronor per år. Det finns endast ett försäkringsbolag (World-Wide) som idag är villigt att försäkra Malmö synagoga. Det är orimligt att församlingen själv ska behöva betala denna höga kostnad”, skriver man.
 
Katrin Stjernfeldt Jammeh, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö, berättade nyligen i ett pressmeddelande att Malmö nu ska intensifiera informationsinsatserna i skolorna. Det är något som Judiska församlingen välkomnar. Men man trycker även på vikten av ytterligare insatser. Man vill att så många gymnasieelever som möjligt får åka och besöka förintelselägren i Polen.
 
 
Vikten av att bemöta antisemitisk propaganda framhålls också.

”Ta fram berättande och information på framför allt arabiska som bemöter myter och hat. Det finns möjlighet att utnyttja goda krafter i Malmö̈”, skriver församlingen.
Enligt församlingen har de säkerhetsåtgärder man fått finansiera själva genom åren lett till att den nuvarande lokalen är kraftigt eftersatt och har ett akut renoveringsbehov på närmare 15 miljoner kronor. Församlingen önskar därför ett ränte- och amorteringsfritt lån på minst 15 miljoner kronor.