tisdag, oktober 27, 2015

Hillevi och den antisemitiska syltburken.

 
 
 
 
Hillevi Larsson (s) är en av de (ännu lyckligtvis ganska
fåtaliga) öppet antisemitiska riksdagsledamöterna.
Liksom partikamraten Veronica Palm vårdar hon
förbindelserna med Muslimska Brödraskapet och
Naturligtvis passade Hillevi på att tala vid ett
islamister hyllade Tredje Intifadans våldsdåd
 
Från partiledningen: Bara tystnad....
En signal så god som någon att såväl islamism
som antisemitism är helt acceptabelt i Löfvens parti.
 
"Antisemitism finns i alla samhällen, den
sticker regelbundet upp sitt fula tryne, och det gäller
att trycka tillbaka den och aldrig slappna av."
 
Nu sitter den i Riksdagen istället....
**

Paul Widén i Jerusalem skrev:

"Inför en modell av Klippdomen höll den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hillevi Larsson i söndags ett tal under en antiisraelisk manifestation i Malmö. Hundratals människor hade samlats på Möllevångstorget för att delta i demonstrationen. I videoinspelningar från evenemanget hörs tydligt hur deltagare skanderar uppmaningar att ”slakta judarna” och ”skydda al Aksa” på arabiska (al Aksa-moskén blandas ofta ihop med Klippdomen i dessa sammanhang).

Hillevi Larsson har sedan dess fått utstå mycket hård kritik från både politiker och opinionsbildare. ”När den vedervärdiga antisemitismen gör sig gällande på våra gator finns landets största parti på plats”, konstaterade exempelvis den kristdemokratiska europaparlamentarikern Lars Adaktusson torrt. ”Partiledningen måste ta kraftfullt avstånd från Hillevi Larssons agerande”. Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson var minst lika hård i sitt omdöme. ”Jag skäms för att jag inte kan stoppa detta vansinne”, beklagade han. ”Malmö blir obeboeligt för judar, och med tiden fler platser i Sverige. Jag är så ledsen”.

Själv påstår Hillevi Larsson att hon är emot allt våld och att hon inte förstod de arabiska slagorden som skreks framför modellen av Klippdomen. ”Fred och frihet” påstår hon att istället att merparten av evenemangets deltagare skulle ha förespråkat. Det här är emellertid inte första gången som Hillevi Larsson haffas med fingrarna i den antisemitiska syltburken. I slutet av 2014 uppmärksammades hon efter att ha tagit emot ett diplom av den palestinska kulturföreningen i Malmö för sitt ”engagemang för Palestina”. Diplomet föreställde en karta där hela Israel hade ersatts av just ”Palestina”. Även den gången urskuldade sig Larsson med floskler om att hon motsätter sig våld och att hon stöder fred och frihet.

Man kan förstå Hillevi Larssons ”engagemang för Palestina” på två olika sätt. Å ena sidan är det möjligt att hon är fundamentalt naiv och djupt okunnig. Precis som hon lyckades med konststycket att hålla ett tal inför en folkmassa som skrek ”slakta judarna” och ändå tro att evenemanget handlade om ”fred och frihet” kanske hon på fullt allvar tror att hennes ”engagemang för Palestina” tjänar goda syften, att den sida i konflikten som hon så entydigt har tagit ställning för representerar goda människor med ärligt uppsåt och legitima mål. Å andra sidan är det möjligt att hon varken är naiv eller okunnig, utan tvärtom en kall maktspelare som har insett åt vilket håll vindarna blåser i Sverige. Hennes retorik är nämligen identisk med den politiska retorik som har präglat Mellanöstern sedan 1948, när auktoritära ledare i regionen började inse att de kunde utnyttja hatet mot Israel för att distrahera medborgarna från ländernas interna ekonomiska och sociala missförhållanden. Sverige står som bekant idag inför enorma interna ekonomiska och sociala utmaningar. Anonyma källor inom polisen varnar för att man inte längre har kontroll över flyktingströmmen. Det talas numera öppet om en nära förestående systemkollaps. Från detta perspektiv är det inte det minsta förvånande att en svensk riksdagsledamot från regeringspartiet socialdemokraterna då väljer att tala inför hundratals människor på Möllevångstorget som skanderar ”slakta judarna”. Detta är ju ett väl beprövat och effektivt sätt att tillförsäkra sig politisk makt i sådana miljöer."

***
 
 
***
 
Och glöm inte:
 
 
 


fredag, oktober 23, 2015

Danska muslimer: "Israel ska utplånas !"

 
 
 
Jyllands-Posten kommenterar i en ledare det
sensationella (?) avslöjandet (se ovan) att
varannan muslim i Danmark anser att Israel
ska utplånas....
 
Vi har redan tidigare behandlat bl a
 
 
***
Jødehaderne
 
Ifølge en Wilke-måling refereret i JP 16/10 mener halvdelen af danske muslimer, at staten Israel ikke har ret til at eksistere, mens blot en tredjedel er af den modsatte opfattelse. Det sker, mens en ny terrorbølge drevet af had til det jødiske folk skyller gennem Israel. Tidligere i år blev en dansk jøde myrdet af en dansk muslim. Europæiske jøder er blevet overfaldet og myrdet i en skole i Frankrig og på et museum i Belgien. Ifølge en frisk EU-rapport er antallet af antisemitiske overfald i Europa steget dramatisk. Samtidig anføres det, at endnu flere overgreb aldrig anmeldes. For gerningsmændene er der ingen forskel på at angribe israelske soldater på Vestbredden, civile israelere eller europæere med jødisk baggrund. Tusindvis af jøder har som reaktion på antisemitismen, volden og truslerne forladt Europa.

Jødehaderne ønsker staten Israel og jøderne udryddet. De palæstinensiske talsmænd, der påstår, at terroren mod jødiske mål i og uden for Israel alene handler om ”besættelse” og ”bosættelse”, vildleder offentligheden. Må vi minde om, at sidste gang Israel opgav en besættelse – det var i 2005, da Israel gennemførte en ensidig tilbagetrækning fra Gaza – reagerede palæstinensere med mere vold og terror. For alt for mange arabere er Israel en stor ulovlig bosættelse, og alle jøder er bosættere og besættere, uanset hvor i verden de befinder sig.
Palæstinenserne kunne i 1948 ligesom jøderne have fået en stat, men de valgte i stedet krigen og årtiers kamp for at få likvideret den jødiske stat. I den situation er det svært at nå det ønskelige mål, en løsning med to stater, en jødisk og en palæstinensisk, der lever i fred med hinanden.

En imam med palæstinensiske rødder i moskéen på Grimhøjvej i Aarhus forsvarer sin støtte til likvideringen af Israel med, at hans familie i 1948 blev fordrevet, men han fortier, at siden staten Israels oprettelse er stort set alle jøder blevet fordrevet fra den arabiske verden. Han fortier også, at mange arabiske familier i 1948 af arabiske stater blev opfordret til at forlade deres hjem. I den muslimske verden har religiøse og etniske mindretal længe haft det svært. Efter jøderne er turen kommet til de kristne, som der efterhånden heller ikke er nogen tilbage af.

Smagen for vold og terror mod jøder er i årevis blevet kultiveret af palæstinensiske ledere i moskéer, skoler og medier. En imam i Gaza opfordrede før den aktuelle terrorbølge, der foreløbig har kostet otte israelere livet, sine trosfæller på Vestbredden til at slagte jøder. På de sociale medier fremvises knive og de steder på kroppen, der er mest følsomme over for knivstik. Det palæstinensiske selvstyres fungerende præsident, Mahmoud Abbas, har også bidraget til at hidse gemytterne op ved at sprede et rygte om, at Israel vil ændre status quo for adgangen til Tempelbjerget og Al-Aqsa moskéen. Abbas har beskyldt israelerne for at likvidere palæstinensiske børn, og han har som eksempel nævnt en 13-årig dreng, der havde stukket et israelsk barn ned. Det er en ublu løgn, for drengen blev godt nok såret, men han er i live og bliver behandlet gratis på et israelsk hospital. Propagandaen og løgnen kender ingen grænser.

I den arabiske verden er folk opflasket med had til jøder. De ankommer i øjeblikket i stort antal til Europa, og det har forståeligt nok fået jødiske talsmænd til at udtrykke bekymring. Det vil være historiens bitre ironi, hvis konsekvensen af Tysklands åbne grænser bliver et forstærket had mod Europas jøder.

onsdag, oktober 21, 2015

Axplock från dagens Sverige


 Asylsökare på väg genom Slovenien.
Mål: Sverige ?
  
Några utdrag ur Ingrid Carlqvists krönika på Gatestone om den senaste månadens utvecklig i Sverige:
 
Sverige: Fristad för folkmördare
En månads islam och mångkultur i Sverige: september 2015
  • Myndigheterna är medvetna om att flera krigsförbrytare kan ha kommit till Sverige i år, och polisens krigsbrottskommission har fått förstärkning.
  • "Flyktingar" länsade bistron på ett tåg och hotade personalen. SJ försatte sig tidigt i en prekär situation genom att gå ut och försäkra att de inte skulle kasta ut "flyktingar från Syrien" som inte hade giltiga biljetter. Detta ledde till att massvis med människor hävdade att de var från Syrien för att få åka gratis.
  • Polisen har närmare 17 000 utvisningsärenden på hög. Trots att regeringen blivit tydligare med att de som fått avslag på sina asylansökningar ska lämna Sverige, så stannar allt illegalt fler kvar i landet. Sedan 2011 har 54 000 personer vägrat lämna landet sedan de fått avslag på sin asylansökan.
  • "Vem sköter säkerhetsaspekten? Vem som helst kan låtsas vara avhoppare." — Per Gudmundson, journalist på Svenska Dagbladet, om hemresor för IS-krigare.
********
 
4 september: Det rapporterades att den 17-årige nasheed-sångaren från Lund som i våras rymde till Islamiska staten, har återvänt till Sverige. Ynglingen ska ha fått hjälp av den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, som har samarbetat med 17-åringens familj. I början tycks 17-åringen ha älskat livet i Syrien. I en video han publicerade på Facebook 10 maj stod han med en Kalasjnikov över axeln och sjöng en lovsång till IS. Han uppmanade också andra att följa hans exempel: "Jag önskar bara säga att jag önskar att ni kunde vara med mig här. Det är precis så perfekt och underbart som jag hade förväntat mig."
Nu har han bytt åsikt. På Facebook skrev han efter hemkomsten att han inte längre stödjer Islamiska statens handlingar. "De har en extrem tro ... och de förlöjligar nobla ulama (lärda) ... Jag stödjer inte IS, bland annat på grund av deras uppförande mot både muslimer och oskyldiga icke-muslimer."
Men alla är inte odelat positiva till 17-åringens omvändelse. Per Gudmundson på Svenska Dagbladet undrar om det verkligen är samordnarens sak att ombesörja hemresor för IS-krigare: "Vem sköter i så fall säkerhetsaspekten? Vem som helst kan låtsas vara avhoppare."
Gudmundson konstaterar att 17-åringen fortfarande är fundamentalist och att hans problem med IS snarast tycks vara att de orsakat splittring i de muslimska gemenskapen och riktat våld mot andra muslimer.

9 september: Lokaltidningen Gefle Dagblad fortsatte sin granskning av extrema muslimer i staden, och avslöjade att Ali Al-Gana som styr över Gävle moskés dawah-grupp (missionsgrupp) en dag hoppas få använda ett pass utfärdat av Islamiska staten och resa till Kalifatet. När han vid ett tidigare tillfälle hyllade två män som dött i strider med IS, tog moskén avstånd från Al-Gana och försäkrade att han inte längre hade någon formell roll hos dem. Men nu är han alltså ansvarig för moskéns missionsarbete genom SUDC (Swedish United Dawah Center).

10 september: Gefle Dagblad avslöjade att Gävles imam Abo Raad är ledare för den militanta islamismen i Sverige. Redan 2005 dömdes två svenskar för att ha finansierat terroristattacker i norra Irak, och i domen nämndes Abo Raad. Vittnen berättade att Raad uppmanade moskéns besökare att skänka pengar till självmordsbombares anhöriga. I domen stod:
"Imamen bad för dem som skulle spränga sig i luften som ett angrepp på USAs armé. Man lade också ut en bönematta för att besökarna i moskén skulle lägga pengar på mattan, vilka enligt imamen skulle gå till dem som sprängt sig i luften och till de föräldralösa barnen."
Samma dag artikeln om Abo Raad publicerades bombhotades tidningen. En ung kvinna ringde till polisen och krävde att Gefle Dagblad skulle avpublicera sina artiklar om moskén, framförallt den om imamen. Någon bomb hittades dock aldrig, och Gävle moské var snabba att fördöma hotet.

10 september: Efter att ha gått igenom sina kontakter med mannen, rapporterade Migrationsverket att IKEA-mördaren inte visat några tecken på psykisk obalans före det brutala dubbelmordet. Mannen från Eritrea visste sedan länge att han inte skulle få uppehållstillstånd i Sverige eftersom han redan hade ett i Italien, och hade bokat in ett besök hos Migrationsverket en timme före mordet.
"Han lämnade lokalen utan någon som helst aggression", sa Kicki Kjämpe, enhetschef på Migrationsverket i Västerås.
Åtalet mot mannen har skjutits upp till 16 oktober i väntan på resultatet från den rättspsykiatriska undersökningen.

14 september: En kvinna i 20-årsåldern mejades ner av en vansinneskörande, 20-årig bilist utanför Värnhemsskolan i Malmö, och fick mycket allvarliga skador, bland annat hjärnblödning. Bilisten, som senare visade sig vara en flerfaldigt dömd flykting från Syrien, hade kört fram och tillbaka på cykelvägarna omkring skolan i mycket hög hastighet. Han smet från olycksplatsen, men kunde senare gripas av polis och sitter nu häktad. Polisen vill inte säga om den misstänkte och hans offer var bekanta med varandra. Trots att syriern inte varit i Sverige i mer än 2,5 år har han redan dömts fyra gånger – för stöld, olovlig körning samt brott mot knivlagen.

16 september: Tre så kallade ensamkommande flyktingbarn våldtog en pojke i byn Hammarlöv i Trelleborg. Gärningsmännen, som säger sig vara mellan 15 och 18 år gamla, bodde på flyktingboendet Maglarp Transit. En av dem kommer från Iran, de andra två från Afghanistan. Alla tre är nu häktade för grov våldtäkt av barn (den våldtagne är alltså under 15 år) och övergrepp i rättssak, vilket indikerar att de hotat pojken med repressalier om han polisanmälde våldtäkten. Polisen är mycket förtegen om händelsen, och mainstream-medierna berättar inte att de misstänkta är "flyktingar".

18 september: Personal på Statens Järnvägar, SJ, slog larm om hur "flyktingar" länsade bistron och hotade personalen. Detta var bara den senaste av en rad incidenter ombord på svenska tåg. SJ försatte sig tidigt i en prekär situation genom att gå ut och försäkra att de inte skulle kasta ut "flyktingar från Syrien"som inte hade giltiga biljetter. Detta ledde till att massvis med människor hävdade att de var från Syrien för att få åka gratis.

Ombord på ett tåg från Malmö till Haparanda i Norrland (dit de migranter som ville vidare till Finland tog sig) fanns ett par hundra oregistrerade migranter och enligt personalen betedde sig flera av dem aggressivt.
SJ-anställda hörde av sig till webbtidningen Fria Tider och berättade att stämningen var så hotfull att personalen låste in sig i sin tjänstekupé. Arbetsgivaren sägs ha beordrat sina anställda att inte berätta om migranternas beteende ombord på tågen.

21 september: Ett internt mejl till de SJ-anställda på tågen mellan Stockholm och Luleå läckte ut och bevisade det allvarliga läget. I mejlet står att man hyrt in väktare som ska hjälpa tågvärdarna att hålla ordning i vagnarna, att man beslutat stoppa all försäljning av alkohol ombord för att försöka stävja alkoholkonsumtionen, att biljetter ska kontrolleras redan innan passagerarna släpps ner på plattformen samt att informationsblad på persiska och arabiska om att rökning är förbjuden ska delas ut till "flyktingarna". I mejlet skriver SJ till de anställda: "Vi vet att ni får dra ett tungt lass därute. Vi har nu satt en maxgräns på antalet förstärkningsvagnar [vagnar med migranter och väktare] till max fyra."

28 september: Polisen avslöjade att de har närmare 17 000 utvisningsärenden som ligger på hög. Trots att regeringen blivit tydligare med att de som fått avslag på sina asylansökningar ska lämna Sverige, så stannar allt fler kvar i landet. Polisens förklaring är att de inte kan prioritera detta arbete "mitt under pågående flyktingkris".

Ingen vet exakt hur många invandrare som befinner sig illegalt i Sverige, bara att 54 000 personer sedan 2011 har vägrat lämna landet sedan de fått avslag på sin asylansökan. Polisen har ett nästintill hopplöst arbete, eftersom de inte får göra id-kontroller baserade på etnicitet, hudfärg eller religion.

28 september: Det framkom att Migrationsverket planerar att hyra Försvarets gamla skjutfält i Rinkaby utanför Kristianstad för ett jättelikt läger för 10 000 flyktingar. De senaste åren har det anordnats enorma scoutläger på Rinkabyfältet, 2011 hölls här World Scout Jamboree för 40 000 scouter från hela världen. Då förnekade Migrationsverket att det skulle handla om tältläger för flyktingar, men sedan dess har statsminister Stefan Löfven signalerat att tältläger kan bli aktuella om flyktingströmmen till Sverige fortsätter i oförminskad skala. I den lilla byn Rinkaby bor 800 människor.

30 september: Eftersom det inte finns några lediga bostäder i Sverige, samtidigt som omkring 2 000 asylsökande anländer varje dag, kan aktörer i det migrationsindustriella komplexet tjäna storkovan. Det avslöjades till exempel att Aleris, en av de stora aktörerna för boende åt så kallade ensamkommande flyktingbarn, fakturerat 60 000 kronor i månaden – för en utslussningslägenhet som kostar 5 000 kronor i månadshyra. Det är dyrare än vårdhem med dygnet runt-personal.


****
 

tisdag, oktober 20, 2015

Möllevångstorget, Malmö: "Döda judarna !"

   
Demonstranter uppmanade till fortsatta knivattacker i Israel under demonstationen för "Palestina" på Möllevångstorget i söndags.
Två riksdagsledamöter från Malmö pratade på den demonstration, Hillevi Larsson (S) och Daniel Sestrajcic (V).  Båda ökända antisemiter och Israelhatare.
Israels ambassadör reagerar starkt.

T o m från Sydsvenskan kommer lite mild kritik....

Danska Uriasposten har mera:
Palæstina-demonstration i Malmø, søndag: ‘Død over jøderne’, ‘Fedayeen, fortsæt kniv-slagtningerne’
Lørdag demonstrerede godt 1000 palæstinensere foran Christiansborg, og selvom flere maskerede sig, så foregik det relativt roligt. Den tilsvarende demonstration på Möllevångstorget i Malmø, søndag eftermiddag, var lidt hårdere. En video fra Hamas-organet Shehab Agency offentliggjort på Facebook, dokumenterer at palæstinensere også sang arabiske slagord. Her var tonen en kende hårdere.
‘Død over jøderne’, ‘Knivhug soldaterne’, ‘Beskyt Al-Aqsa’, ‘Fedayeen, fortsæt kniv-slagtningerne’… (løseligt oversat)



(Möllevångstorget, Malmø, 18. oktober 2015; Facebook, Youtube, FB-fotos)
“Palestinska kulturföreningen tillsammans Skånebaserade arabiska och muslimska föreningar ‘Hörsammar Al-Qouds/Jerusalem:s Anrop’ på Malmö Möllevångstorget nu på söndag 14:00. Så alla är hjärtligt välkomna till denna manifestation där det kommer och bjudas på båda bra politiska tal och palestinsk kultur, till stöd för hela Palestina och dess tappra befolkning.” (Facebook)
(Officiel plakat: ‘Malmö Hörsammar Jerusalems Anrop’)

måndag, oktober 19, 2015

Hamas hatvideo: "Knivhugg fler judar !"

 

Hamas, Fatah och salafisterna tycks nu tävla om att
underblåsa Tredje Intifadan.
 
i Beer Sheva där två mördades och minst tio
sårades när en terrorist löpte amok.
 
 
De potentiella terroristerna uppmuntras och triggas
hela tiden av intensiv och grov propaganda på
Denna Hamasvideo cirkulerar på Facebook.
YouTube tog bort den från ett Hamasanknutet
konto, men Elder of Ziyon har gett oss möjlighet
att se den. Den visar hur en "tapper arab" överfaller
och knivhugger två män utklädda i något slags
parodiska "judiska" kläder i en gränd i Jerusalems
Gamla Stad.
 



***
 En pensionerad chef i säkerhetstjänsten Shin Bet
kommenterade nyligen Tredje Intifadan:
 
If we really want to put a stop to the terrorism, we
must follow the following guidelines:
 
1. We need to gather intelligence, carry out investigations,
make arrests, and implement punishments.
Only if we follow these steps stringently will we succeed
in rooting out the terrorists.

2. To create deterrence, we must take the initiative
instead of waiting until we are attacked. In addition,
when we do retaliate, we must act with much greater
force to show the enemy that we are serious.

3. We must initiate and execute political talks with
the Palestinian Authority with international support
(even if we believe that the other side is not going
to cooperate), instead of refusing to meet with the
opposing side every time someone approaches us.

söndag, oktober 18, 2015

Gatestone: "Sverige farligt nära kollaps"



Gatestone Institute, nu även med en svenskspråkig artikelservice, analyserar
dagligen Västerlandets sammanbrott. Från Sverige är det oftast kunniga Ingrid
Carlqvist som rapporterar.
Igår konstaterade hon att Sverige är farligt nära kollaps.
 
Om migrantvågen fortsätter i samma takt som nu, kommer svenskarna att vara i minoritet i sitt eget land redan om 10-15 år.
 
"Den slutliga konsekvensen av Västs och framförallt Sveriges invandringspolitik är att ekonomin kommer att kollapsa, för vem ska betala? Och ekonomiska sammanbrott går alltid snabbt när de väl händer." — Lars Hedegaard.
 
Att det pågår ett folkutbyte i Sverige torde dock stå utom tvivel för de flesta nyktra bedömare.
 
De senaste två veckorna har över 1 000 unga registrerats, av dessa har hälften avvikit och polisanmälts som försvunna. Ingen vet varför eller vart de har tagit vägen.
 
De senaste veckorna har Centralstationen i Sveriges tredje största stad, Malmö, varit översållad med migranter, och de frivilliga som under de första dagarna dök upp med mat, vatten och kläder tycks nu ha tappat intresset.
 
Inom kort lär svenskarna tvingas inse att staten inte längre kommer att ta hand om dem. Landet som för bara 20 år sedan betraktades som ett av de tryggaste och mest välmående i världen, riskerar att inom kort vara en kollapsad stat

Hennes analys av de senaste veckornas katastrofala utveckling avslutas med:
Den socialdemokratiske, men regeringskritiske, bloggaren Johan Westerholm påpekar 7 oktober i inlägget "Systeminfarkt i flyktingmottagandet" att ovanpå dem som redan är i Sverige ska läggas de migranter som inte beviljas asyl i Sveriges grannländer Norge och Finland, och därför snart kommer att återvända till det land de senast befann sig i – Sverige. Och med tanke på att Finland underkänner 60 procent av asylansökningarna kommer migrantkaoset bara att öka de närmaste veckorna.
Westerholm skriver att situationen i Malmö är "utom kontroll" och konstaterar att vi inte alls vet vilka som kommer till Sverige:
 
"En mycket stor grupp handläggare [på Migrationsverket] känner inte ens till de terrorstämplade organisationerna och sedan finns det sympatisörerna – de som av princip aldrig skulle göra en anmälan till Migrationsverkets säkerhetsavdelning, av ideologiska skäl. En stor grupp är de som är skrämda till tystnad. Att inte göra någonting är ett säkert sätt att behålla jobbet på ett verk som präglas av rädsla och stress. Skulle en anmälan om misstanke ändå göras så händer i normalfallet ingenting. Hotas terroristens liv och hälsa, vilket ligger i sakens natur, får denne stanna. Inledningsvis med tillfälligt uppehållstillstånd i stället för permanent, men tillfälligt blir i praktiken per automatik permanent över tid."
De 152 asylsökande som rapporterats till Säpo hittills i år, som eventuella risker för rikets säkerhet, är därför med största säkerhet bara toppen på isberget.
De svenskar som redan tappat tron på myndigheter och politiker börjar nu förbereda sig för det otänkbara – att deras en gång så trygga samhälle kommer att kollapsa. På webbsidan 72timmar.se informerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om "våra fem grundläggande behov: vatten, mat, värme, sömn och trygghet". Här får läsarna veta att de bör ha vatten och konserver hemma, och se till att de kan hålla sig varma.
"Prepping" (förberedelse) blir också allt vanligare i Sverige. Förra sommaren kunde man i Svenska Dagbladet läsa att Sveriges första webbutik för preppers öppnat och att intresset varit stort. Fram till nyligen har, enligt Sifo, sju av tio svenskar varit helt oförberedda på en kris som slår ut elförsörjningen och därmed all infrastruktur. Webbutikens ägare Fredrik Qvarnström sa till tidningen att svenskarna enligt hans uppfattning är sämst krisförberedda i världen:
 
"Det pratas mycket om växthuseffekten och ekonomiska kriser. Folk är nog medvetna om att det finns problem, men jag tror inte att de vet hur pass sårbara vi faktiskt är. Vi förlitar oss på att staten ska ta hand om oss, som den gjorde förr."
Inom kort lär svenskarna tvingas inse att staten inte längre kommer att ta hand om dem. Landet som för bara 20 år sedan betraktades som ett av de tryggaste och mest välmående i världen, riskerar att inom kort vara en kollapsad stat.
 
 
***
 

 

tisdag, oktober 13, 2015

Jerusalem idag: Tredje Intifadans terror

 

 
Idag i stadsdelen Geula i Jerusalem.
 
En arabisk terrorist kör i full fart in de väntande
på en busshållplats. Sedan hoppar föraren ut
och hugger de skadade med en köttklyvare...
En ortodox rabbin hackas till döds inför kameran.
 
Till skillnad från i Sverige ingriper dock
människorna på gatan när de ser ett terrordåd.
På IKEA tog människorna bara upp sin telefoner
och fotograferade mordet...

Till slut kommer en rådig man och skjuter
terroristen.

Samtidigt löper två araber amok på buss
no 78 och dödar två israeler.

Senare knivhuggs en 13-årig jude av två unga
araber när han cyklar från skolan.
En av terroristerna skjuts av polisen, medan
den andre blir överkörd när han springer från
platsen för dådet.
Offret uppges allvarligt skadad.

Alla gärningsmännen till dagens terrordåd var
araber från arabbyarna öster om Jerusalem.
De flesta, uppger säkerhetstjänsten, tillhör familjer
som redan tidigare har terroristanknytning.
Flera har uttryckt stöd för Kalifatet...

Till slut, några bilder från igår.
En patrull från Gränspolisen bevakar Damaskusporten
i Jerusalem. När de frågar ut en misstänkt person går
han till angrepp och knivhugger en polis.
Ni ser resultatet....


 

måndag, oktober 12, 2015

77 % av Danmarks muslimer önskar islamisk stat....

 
 
Jyllands-Posten publicerade på lördagen en
chockerande opinionsundersökning.
En stor majoritet av Danmarks muslimer
önskar en islamisk stat med sharia som lag...
 
77,2 % menar att koranen är det enda rätte-
snöret för politiken. Det är en drygt 15 %-ig
ökning mot en undersökning för tio år sedan.
 
Också i inställningen till vardagen har det skett
en kraftig islamisering.
42,7 % anser att muslimska flickor ska vara täckta
med hijab eller burqa så snart de lämnar hemmet.
 
 
Hälften av de danska muslimerna ber fem gånger
om dagen, mot knappt en tredjedel för tio år sedan...
 

***
 
F d inrikesminister Karen Jespersen kommenterar
undersökningen och dess konsekvenser


"Jyllands-Posten fortolker målingen således, at muslimer i Danmark er blevet mere religiøse. Det er en misvisende måde at formulere sagen på.
 
Man er nødt til at gøre det klart, at islam ikke er en religion i vores kristne forstand. Islam er ikke bare en personlig tro. Den giver love for, hvordan samfundet skal indrettes, og den rummer et hav af forskrifter, som den enkelte skal følge i sit personlige liv.
 
Islam er altså ikke bare en religion, den er en politisk ideologi. Og når man taler om at følge Koranens anvisninger fuldt ud, så taler man også om at følge Koranens love for, hvordan samfundet skal indrettes.
 
Dermed siger man, at man ønsker sig en islamisk stat. Dette drejer sig ikke om terrorbevægelsen Islamisk Stat, men om en stat, der i sidste ende er styret af Koranen"
 
***
Norska HRS kommenterar utifrån liknande undersökningar

 


söndag, oktober 11, 2015

Tredje intifadan växer


 
 
 
Det är en terrorvåg riktad mot s k mjuka mål.
Civila israeler, judar över hela världen, Israels vänner.
Redan i inledningen brändes synagogor över hela Europa,
 
Intifadan har periodvis dämpats av Hamas militära nederlag,
men just nu flammar den upp över hela Israel.
Se de senaste dagarnas terrordåd: 
 
 
***
till synes okoordinerade, dåd
Sten- och bombkastning, knivhuggningar, skjutningar, 
överkörningar. 
Terrorns spjutspets är uppenbarligen Hamas och
salafisterna i Islamic Movement, men bakom skymtar
 
 
***
 
Staden Afula har drabbats av tre terrordåd på tre dagar.
Så gick det för den tredje terroristen.
En arabisk kvinna högg ned en väktare på busstationen
och sköts av polisen.
 

lördag, oktober 10, 2015

Kalifatet slår till i Ankara - 86 döda

  
 
 
bombattacker mot en pro-kurdisk fredsmarsch i Turkiets
huvudstad Ankara idag. Sannolikt utfördes det av
självmordsbombare.
Säkerhetstjänsten tycks övertygad om att Kalifatet står
bakom dådet, det största i Turkiet i modern tid...
 



Islamisterna förvandlar fredsmarschen till en massaker
 

 

fredag, oktober 09, 2015

TERRORLARM: Sex terrorister från Kalifatet jagas i Sverige

 
 
 
(OBS Endast typexempel på efterlysta islamister...)
 
Polisen i Sverige jagar sex män som misstänks ha kopplingar till extremism, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.
Männen jagas i hela landet och polisen är mycket angelägen om att identifiera personerna.
Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten så har Kriminalunderrättelse-
tjänsten i Stockholm begärt hjälp från hela landets polismyndigheter för att kunna identifiera de sex männen som man tror befinner sig i Sverige.
Göteborgs-Posten skriver att de sex männen har misstänkta kopplingar till extremism, men polisen vill inte gå in på varför man jagar männen.

Söker identitet

Vid 11.30-tiden på fredagen var männen inte identifierade, enligt Towe Hägg vid polisen i Stockholm.
– Det enda jag kan säga är att vi söker identitet på ett antal personer. Det har vi gjort internt för att se om någon känner till dem. De kan misstänkas för brott som skett utomlands, men som hör under allmänt åtal i Sverige, säger Towe Hägg till Aftonbladet.
Hon vill inte uppge vilken typ av brottslighet som män skulle kunna misstänkas för. Någon förundersökning har ännu inte inletts.
Vid Säkerhetspolisen vill man för GP inte gå in på männen som söks men säger att man arbetar tätt med polisregionerna i landet.
– Vi har flera pågående utredningar och rent generellt följer vi framför allt upp personer med kopplingar till terrorgrupper i Syrien och Irak, säger Sirpa Franzén, presschef på Säpo, till GP.

tisdag, oktober 06, 2015

Känd bloggare: "Asylplatserna slut - vi står inför systemkollaps"

 
 



Den kände debattören och thrillerförfattaren Lars Wilderäng på Cornucopia förklarar vad det är vi ser just nu. Det tål att läsas och begrundas...
"I en blixtinkallad presskonferens meddelade migrations-minister Johansson samt Migrationsverkets generaldirektör att platserna i asylmottagandet är slut nästa vecka. Sverige står inför en akut kris och de nödåtgärder man presenterade skjuter bara upp problemet några dagar. Hela migrationshanteringen står nu inför en systemkollaps.

Det kommer nu mer än 1 000 asylsökande till Sverige om dagen, 1 200 - 1 500 om dagen senaste veckan. Detta oräknat de som inte anmäler sig som asylsökande, utan tas om hand av frivilliga eller drömmer om att ta sig till Norge eller Finland.
 
Platserna för asylsökande är nu slut inom kort och det finns alltså ingenstans att skicka de som faktiskt söker asyl. Man kommer ta i anspråk evakueringsplatser i kommunerna, t ex gymnastiksalar, vilket ska hantera en vecka till.
 
Som fortsatta lösningar presenterades
Lägger man även till att Kriminalvården kan flytta runt interner och evakuera fängelser, så kan man få ytterligare 3 000 platser. Summan blir 19 800, eller för drygt två veckor till.
 
Men.
Det är kriminalvårdens transporttjänst som ska utvisa 6 000. De kan inte också flytta alla interner och frigöra platser.
 
Åtminstone Smälteryd saknar bygglov för asylsökande. De 300 platser som sagt frigöras där måste även renoveras, då anläggningen är i mycket dåligt skick efter att ha stått helt tom, även på inredning, i 4.5 år. Upphandling ska göras för renovering när/om man väl får bygglov att knö in 4-5x så många asylsökande som interner i de celler som finns kvar. Gissningsvis ser det ut på motsvarande sätt på Kirseberg. Oavsett ligger dessa platser månader framåt i tiden.
 
Avvisningstakten för 6 000 avslagna asylärenden är i bästa fall ett år, inte de sex dagar dessa 6 000 motsvarar. Givet att de som ska utvisas samarbetar. Tvingande ärenden innebär att två från transporttjänsten åker flygplan med en avvisad till destinationen, bor över på hotell, flyger tillbaka. Skölj, upprepa. Det andra problemet är hur svensk polis ska få fatt på dessa 6 000 till en början. Tillägg: Normal takt är 4 000 avvisade om året, men detta har kollapsat på grund av arbetsbelastningen enligt källa inom Nationella Transportenheten.
 
Mest uppseendeväckande är att migrationsministern sade att man nu tillsammans med Folkpartiet omgående ska klubba igenom tvingande lagar för kommunerna att ta emot de 10 000 redan godkända asylsökande, s k flyktingar. Lagen skulle annars först börja gälla till halvårsskiftet 2016.
 
Dock saknas sanktion mot kommuner som inte samarbetar. Kommuner kommer ta emot de man kan ordna bostad åt. Om ens det. Om det finns bostäder. Dessa 10 000 kommer alltså ta månader att få ut till kommuner.
 
Slutsatsen bör bli att migrationshanteringen havererar nästa vecka.
 
Resultatet blir en av tre möjliga utfall.
  1. Man stänger gränsen fysiskt och upphäver Schengenavtalet, beordrar ut polis, tull, militär att hålla gränsen.
  2. Man stänger gränsen juridiskt och upphäver möjligheten till TUT eller PUT. Signalvärdet får strömmarna att upphöra.
  3. Invandringen släpps helt ultraliberalt fri och vem som helst släpps in i landet och kan de facto stanna så länge de kan ordna uppehälle (kåkstad á la romerna) och försörjning.
1. eller 2. är omöjliga då man har målat in sig i ett hörn med humanitär stormakt och öppna hjärtan och samarbetar inte med rasister.
 
Då det helt enkelt saknas infrastruktur att hantera dessa strömmar blir resultatet därmed 3. Det är åtminstone min hypotes. Det finns oavsett inte polis, tull och militär nog att hålla gränsen och det finns inte polis nog att genomföra 10 000-tals avvisningar om man upphäver möjligheten till TUT eller PUT.
 
Det saknas sängar, madrasser, bostäder, tandläkare, vårdcentraler, vatten, avlopp, lärare, SFI-lärare, psykologer, migrationsdomstolar, handläggare på Migrationsverket, tjänstemän till asylförläggningar, poliser att avvisa asylärenden med. Det saknas infrastruktur.

Inga pengar trollar fram den över en natt. Man kan slänga hur många miljarder som helst i budgetunderskott på detta, men en lärare tar år att utbilda. Det tar år att bygga lokaler och anläggningar. Inga lånade miljarder ändrar det.

Dessutom är alla åtgärder nu i kortsiktig panik. Det saknas helt långsiktig planering. Presskonferensen gjorde också tydligt att man inte har någon långsiktig plan eller avser ändra migrationspolitiken. För att inte tala om när man står i TV och hänvisar till Kriminalvårdens 3000-4000 platser eller tre dagars asylsökande som en lösning på problemet.
 
Svensk migrationshantering står inför en total systemkollaps. På ett eller annat sätt. "
 
***

måndag, oktober 05, 2015

Trettiotvå nya terrordåd från Kalifatet

 
 
Det är nu drygt femton månader sedan Kalifatet
Islamiska Staten utropades. Femton månader med
helt exempellös terror i Irak och Syrien. Halshugga,
bränna, flå, spränga, skjuta. Hela mordkatalogen
i koranen praktiseras mot kristna, yazider, shia-
muslimer och andra fiender....
 
Men Kalifatet har också trappat upp terrorn
mot västerlandet. Målet att "erövra Rom" är
i högsta grad levande för islamisterna.
Deras tidigare misslyckade försök (t ex
732, 1526, 1683) att invadera Europa
ska de nu upprepa med en massiv
islamistisk invasion där man använder 
demografi i kombination med vapen...
**
Henry Jackson Society har analyserat
Kalifatets hittills 32 planerade terrordåd
mot västerländska mål.
 
En ny rapport utarbeidet av tenketanken Henry Jackson Society, avdekker at det har vært titalls terrorplaner mot Vesten, som kan knyttes til Den islamske stat (IS).

Rapporten «We will conquer your Rome» slår fast at det har vært minst 32 IS-inspirerte terrorplott mot Vesten siden juli i fjor.
Totalt 13 av 32 terrorplott i ti land ble gjennomført, mens resten ble avverget.
- Den islamske stat utgjør en reell fare for vestlig sikkerhet. En overarbeidet politi- og sikkerhetstjeneste sliter med å holde tritt med det store omfanget trusselen utgjør, sier forsker og forfatteren bak rapporten, Robin Simcox, i en uttalelse til pressen.
 
Rapporten viser at det i 75 prosent av tilfellene ikke var noe kontakt mellom personene bak terrorplottet og IS-medlemmer eller IS-ledere, men derimot har gruppens ideologi og propaganda fungert som inspirasjonskilde til terrorplottene.
Ved fem anledninger har militante IS-medlemmer oppfordret individer til å utføre terror i hjemlandet, og ved to anledninger er det bevist at personene bak terrorplottet har vært i direkte kontakt med IS, men det er dog ikke bevist at IS beordret dem til å utføre angrep.

- Radikaliserte unge menn
I tillegg var det ett mislykket terrorplott som ble beordret av IS. Dette terrorplottet var rettet mot Belgia i januar i år, og skulle utføres av tilbakevendte fremmedkrigere som hadde vært i Syria og Irak.

Til sammen 58 individer fra 14 nasjoner sto bak terrorplanene.
Videre ble 75 prosent av terrorplottene planlagt av folk under 25 år (inkludert ti tenåringer), 29 prosent var islamske konvertitter og 22 prosent hadde allerede et kriminelt rulleblad.


 
- De som står bak disse planene som knyttes opp mot Den islamske stat, er som regel radikaliserte unge menn som sjelden har noe militær opplæring, sier Simcox.
- De har vært effektive med å planlegge enkle angrep med skytevåpen og kniver, hvor målet var allmennheten, militæret og politiet. Slike angrep er notorisk vanskelig å avverge.

- Halshogge mennesker
I 16 av de 32 terrorplottene var det allmennheten som var målet. Det har også vært fem terrorplott mot Vesten hvor planen var å halshogge mennesker, ifølge rapporten.

I fjor sommer ble Norge utsatt for en terrortrussel som var rettet mot uniformert personell. Som følge av dette, ble det innvilget en midlertidig tillatelse for bevæpning av norsk politi. Tillatelsen har blitt fornyet i jevne mellomrom.
USA topper listen over IS-inspirerte terrorplaner med tolv terrorplott i løpet av det siste året, etterfulgt av Australia og Frankrike.
Totalt tolv personer har blitt drept i IS-relaterte terrorangrep mot Vesten, hvorav åtte var i Europa og to hver i henholdsvis Canada og Australia.

Terrorangrep i Frankrike
Ett av de gjennomførte angrepene skjedde i Frankrike i Paris i januar. Amedy Coulibaly (32) ble skutt og drept av fransk politi etter å ha tatt livet av fem mennesker. Han hadde sverget sin lojalitet overfor IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i en video, hvor han poserte foran et IS-flagg.

32-åringen hevdet selv at han sto i ledtog med Said og Cherif Kouachi, som sto bak angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Men det var imidlertid al-Qaida, og ikke IS, som påtok seg ansvaret for Charlie Hebdo-angrepet, som krevde elleve menneskeliv.

Holdt gisler
Angrepene til Coulibaly gikk over to dager, og startet med at han sprengte en bilbombe i en forstad utenfor Paris. Deretter skadeskjøt han mange folk, deriblant en jogger og en gatefeier. Han drepte også en politikvinne før han til slutt tok 21 gisler i en kosherbutikk. Politiet stormet til slutt butikken og drepte gjerningspersonen.

Franskmannen Coulibaly hadde verken terroropplæring eller militær erfaring. Hans mål for terrorangrepet var allmennheten. Han hadde ikke noe direkte kontakt med IS, men hadde et kriminelt rulleblad og var tydelig inspirert av ideologien og propagandaen til IS. (Nettavisen.no)
 
***